Dramatické záběry: Týdenní miminko přestalo dýchat, zachránil ho pohotový policista

Policista z amerického Kentucky zachránil život týdenní holčičce

Dramatická záchrana dítěte v Kentucky

Kamera na uniformě policisty z amerického Kentucky zachytila dramatickou záchranu života teprve sedmidenní holčičky. Kojenec náhle přestal dýchat, poblíž ale naštěstí byla dvojice policistů. Díky jejich duchapřítomnosti je dívenka živá, zdravá a zpátky u své rodiny. O případu informoval web Daily Mail.

Dvojice policistů ve městě Louisville zrovna začínala svoji směnu obligátními hovory s majiteli obchodů, když do jednoho z nich vtrhl muž a velmi špatnou angličtinou křičel, že jeho dítěti není dobře. Oba policisté muže rychle následovali na nedaleké parkoviště u čerpací stanice. Tam nalezli zoufalou matku s bezvládným dítětem v náručí.

„Snažil jsem se zapnout vysílačku, ale nešlo mi to, takže můj parťák Noah Cole obstaral všechno mluvení do vysílačky a já se mezitím snažil tomu dítěti poskytnout první pomoc,“ popsal dramatickou akci policista Nick Greene.

Ze záběrů je patrné, jak Greene týdenní holčičku obrátil na břicho a několikrát ji jemně udeřil do zad. Po chvíli se dítěti vrátil dech, začalo hýbat rukama a křičet. „Už zase dýchá,“ oznámil Cole do vysílačky. Oba policisté se ještě dočkali poděkování od vděčné matky.

Záchrana tak nakonec dopadla dobře, i když Greene něco podobného prováděl poprvé, jak později přiznal. „Srdce mi neuvěřitelně bušilo. V jednu chvíli mi hodinky naměřily 130 tepů za minutu. Ale na podobné situace trénujeme,“ řekl pro stanici Spectrum News 1. „Je to zkrátka součást naší práce,“ doplnil ho parťák Cole.

Podle louisvilleské policie byla holčička jménem Emma po incidentu převezena do nemocnice na vyšetření. Nyní je zpátky doma se svojí rodinou a daří se jí dobře.

Tagy: