Drsné záběry z Texasu: Opilý řidič terénního SUV najel do dvojice cyklistů, jednoho poté přejel

Přejetý cyklista utrpěl vážná zranění.

Cyklisty v Texasu srazil a přejel opilý řidič

Záběry z drsné nehody z předměstí Dallasu ve státě Texas zachytila v pondělí GoPro kamera jednoho ze svědků. Jednatřicetiletý řidič terénního SUV Subaru Forester najel zezadu do dvou cyklistů a jednoho následně i přejel. Podle policie byl pod vlivem alkoholu, informovala americká televize CBS.

Když řidič Benjamin Hylander přejel cyklistu, z místa nehody ujel, upřesnil web CBS. Svědci incidentu ho následně na kolech pronásledovali až na nedalekou čerpací stanici, kde ho vyzvali, aby se na místo nehody vrátil. Přivolaní policisté podrobili řidiče dechové zkoušce, která prokázala, že pil alkohol. Hylander tvrdil, že si hodinu před jízdou dal jedno pivo, policisté ovšem v autě viděli šest prázdných pivních plechovek. Muž byl okamžitě vzat do vazby.

ČTĚTE DÁLE: Dítě leželo vedle vozu. Svědek popsal chvíle po tragickém výbuchu auta s Čechy v Chorvatsku

Hylander vrazil do pětašedesátileté Deborah Eadsové a o čtyři roky staršího Thomase Gepperta. Eadsová vyvázla s tržnými poraněními, které přivolaní zdravotníci ošetřili přímo na místě.

Naopak Geppert, kterého Hylander ještě přejel, skončil v nemocnici s tržnými ranami, zlomeným žebrem a otřesem mozku. Chvíli dokonce byl v bezvědomí. Z celého incidentu si pamatuje pouhé útržky. „Vzpomínám si, jak mě najednou někdo tlačil dopředu. Cítil jsem, že padám doprava," přiblížil Geppert v nemocnici pro televizi Fox 4. „Dále si vybavuji lékaře na pohotovosti, jak stojí nade mnou a ptá se mě, jestli vím, co se děje,“ dodal.

Z nehody a chování řidiče byl cyklista několik dnů po incidentu v šoku. „Už 20 let najezdím na kole ročně čtyři tisíce mil (zhruba 6 437 km). Nikdy předtím jsem neměl žádný střet,“ svěřil se Geppert pro CBS. „Většina lidí nedělá takové šílenosti, že by se k vám zezadu přiblížili a narazili do vás. Když jedete rychlostí 20 mil za hodinu (asi 32 km/h), je to prostě šílené,“ konstatoval senior, který za několik týdnů oslaví 70. narozeniny.

Navzdory vážné nehodě Gepperta sportovní zápal neopustil. Jako narozeninový dárek si podle svých slov přeje nové kolo.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Dva Češi zemřeli při tragédii v Alpách. Převrhly se s nimi rafty kvůli silnému proudu

Tagy: