Druhá sezóna pořadu Krypta vrcholí: Bitcoin, akcie nebo zlato. Kam se dá investovat?

Snímek z dílu pořadu Krypta

BYZNYS (30)

Jak může člověk ochránit peníze před inflací? Investicemi do akcií, dluhopisů, drahých kovů nebo kryptoměn? Tématem různorodých investic se zaobírá patnáctý a poslední díl druhé sezóny edukačního pořadu Krypta. Třetí sezóna projektu odstartuje už v březnu.

V posledních letech zažilo investování neskutečný boom. Lidé pochopili, že takové rozumné spoření není jen výstřední zábavou bohatých, ale zajímavou příležitostí pro každého člověka. Díky mobilním aplikacím a instantnímu přístupu na globální burzy se investování tak trochu demokratizovalo.

Pořád je to ale velká věda a mnozí začátečníci po prvním roce na finančních trzích se slzami v oku sčítají ztráty. Největším tahákem zůstávají akcie, tedy cenné papíry, které vydávají společnosti obchodovatelné na burze. Dále jsou k dispozici akciové indexy, dluhopisy, drahé kovy, nemovitosti nebo alternativní investice jako hodinky či stavebnice.

V posledním díle druhé řady pořadu Krypta diváci zažijí základní průlet světem investic. Mimoto zhlédnou i sestřih rozhovorů z celé série. Třetí sezóna projektu dorazí už v březnu. Tentokrát bude řeč nejen o kryptoměnách – tvůrci pořadu si pečlivě posvítí na všechny druhy investic.

O pořadu Krypta

Kryptoměny patří mezi nejrizikovější investice, které definuje vysoká volatilita. Pořad Krypta má za cíl přístupnou a srozumitelnou formou zvýšit povědomí o bitcoinu a dalších digitálních mincích, které jsou dlouhá léta spojeny s řadou kontroverzí a mýtů.

Jde o první audiovizuální pořad o kryptoměnách v Česku, se kterým přichází velké médium. 1. září 2022 odstartovala už druhá řada tohoto projektu. Ta třetí odstartuje už v březnu 2023.

Tagy:
zlato investice projekt akcie pořady CNN Prima NEWS burza Bitcoin dluhopisy kryptoměna kryptoměny Krypta krypta