Držel jsem mu hlavičku, všude byla krev. Svědek popsal snahu o záchranu chlapečka v Mostě

 Svědek pospal snahu o záchranu dítěte v Mostě.

Svědek o smrti malého chlapce v Mostu

Desítky plyšáků, svíčky i dojemné vzkazy. Před 14. Základní školou v Mostě se rozrůstá improvizované pietní místo za mrtvého chlapce, který se o víkendu stal obětí šarvátky mezi dvěma muži. „Konflikt se odehrál mezi dvěma muži, přičemž jeden z nich měl v náručí malé dítě. To při potyčce utrpělo bodnořezné zranění, jemuž i přes veškerou snahu zdravotníků o jeho záchranu na místě podlehlo,“ uvedl krajský mluvčí policie Kamil Marek s tím, že podezřelého, 31letého muže, zadržel policista ve svém volnu.

Redakce CNN Prima NEWS v pondělí hovořila se svědkem, který podle svých slov jako první pobodanému chlapci na místě pomáhal. „Viděl jsem chlapa, jak v náručí nese zakrváceného kluka. Dítě jsem položil, zavolal jsem záchrannou službu a mluvil jsem s operátorem o tom, co přesně máme dělat. To dítě mělo bodnou ránu na krku,“ popisuje svědek Roman, který šel s kamarády zrovna kolem.

„Zaklonil jsem mu hlavičku, tekla mu krev z nosu i z pusy i z té bodné rány na krku. V tom afektu a v rychlosti jsem čekal, co mi řekne záchranná služba po telefonu,“ uvedl Roman. Na místě přistál i záchranářský vrtulník, který se ale nakonec vracel do nemocnice prázdný. Čtyřletý chlapec totiž svůj boj o život prohrál v přistaveném sanitním voze.

K TÉMATU: Smrt chlapečka zastavila život v Mostě. Máme no go zóny, bojíme se i ve dne, říká zastupitelka

Útočník byl podle policie pod vlivem drog, na další kroky detektivů čeká ve vyšetřovací cele. Státní zástupce už podal k Okresnímu soudu v Mostě návrh na jeho vzetí do vazby.

„Je sděleno obvinění pro pokus zločinu vraždy, pro přečin usmrcení z nedbalosti a nebezpečného vyhrožování,“ řekl pro CNN Prima NEWS náměstek krajského státního zástupce Dan Anděl, který současně upřesnil detaily ohledně druhého zadrženého muže, který měl mít chlapce v náručí. „Druhá osoba, která byla policejním orgánem zadržena, byla propuštěna během včerejšího dne a nebylo jí sděleno obvinění,“ doplnil Anděl. Soudce v Mostě bude o návrhu vazby rozhodovat už během úterního dopoledne.

Tagy:
dítě policie CNN Prima NEWS úmrtí krimi smrt dítěte Most Okresní soud v Mostě návrh na vzetí do vazby pobodané dítě