Smrt dítěte v Mostě: Policie obvinila 31letého muže. Feťák, zabila bych ho, reagují lidé

Sousedé promluvili o muži, který měl v Mostě usmrtit malé dítě.

Svědci popisují tragédii v Mostě

Zabila bych ho, hajzla. Tak reagovala na tragickou událost v Mostě jedna ze sousedek, která muže – jenž měl v sobotu v podvečer útočit – osobně zná. Po incidentu u 14. Základní školy zemřel na následky bodnořezného zranění na krku čtyřletý chlapec. Útočníka policie obvinila z pokusu vraždy a usmrcení z nedbalosti.

„Zabila bych ho, hajzla. Moc dobře ho znám, vyrůstal s námi v Růžovce. Tátu také nemá nic moc, běhal po kriminálech,“ líčila redakci CNN Prima NEWS oslovená žena, která v neděli odpoledne přišla k místu tragédie položit svíčku. „Malého jsem tady viděla v pátek, hrál si s dětmi. Pouhý den před tím, než se to stalo,“ doplnila.

Rodinu zesnulého chlapce další místní nezná, útočníka však ano. „Znal jsem ho. Byl to feťák. Nemám slov, je to hodně špatné,“ uvedl. Podle informací redakce CNN Prima NEWS z místa činu pracovali policisté s verzí, že se dítě stalo obětí incidentu mezi dvěma muži. To v neděli odpoledne strážci zákona potvrdili.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Dojemná scéna se změnila v tragédii: Muž zachraňoval káčátka, zemřel před očima svých dětí

„V sobotu 27. května došlo v ulici Rozmarýnová v Mostě k incidentu, v jehož důsledku bohužel zemřelo dítě předškolního věku. Konflikt se odehrál mezi dvěma muži, přičemž jeden z nich měl v náručí malé dítě. To při potyčce utrpělo bodnořezné zranění, jemuž bohužel i přes veškerou snahu zdravotníků o jeho záchranu na místě podlehlo,“ líčila policejní mluvčí Miroslava Glogovská.

„Policisté večer v souvislosti s událostí zadrželi dva muže. Jednoho ze zadržených ve věku 31 let v neděli krajský vyšetřovatel obvinil ze spáchání zvlášť závažného zločinu vraždy ve stádiu pokusu, jehož se měl dopustit vůči dalšímu zadrženému (46 let). Přitom však došlo ke zmíněnému zranění a následně usmrcení dítěte,“ pokračovala mluvčí.

„Proto byl dotyčný kromě pokusu vraždy obviněn také z usmrcení z nedbalosti. Vyšetřovatel podá státnímu zástupci podnět k jeho vzetí do vazby, o němž bude rozhodnuto v následujících dnech,“ doplnila Glogovská. Dodala, že druhého z mužů policisté propustí na svobodu, i jemu ale hrozí obvinění z trestného činu. „Jeho jednání bude řešeno až následně, právní kvalifikace zatím stanovena nebyla,“ uvedla.

Děti na místě činu píší vzkazy

Zatím není jasné, kdo koho napadl. Podle jedné verze útočil současný partner ženy na bývalého, podle druhé to bylo naopak. Výsledkem byla bohužel smrt nevinného čtyřletého chlapce. Podle sousedů byly vztahy v trojúhelníku lidí velice komplikované a svou roli v něm údajně hrály i drogy.

Podle zjištění redakce CNN Prima NEWS se na místě během neděle střídali kriminalisté, odpoledne hledali smrtící zbraň a další důkazy pro vyšetřování.

Tragédie městem otřásla. V ulici Rozmarýnová, kde se děsivá událost stala, vzniklo pietní místo. Lidé k němu nosí květiny a zapalují svíčky. Děti, zejména vrstevníci chlapce, na chodník malují nejrůznější vzkazy s jeho jménem.

Tagy: