„Dům smrti“, kde Ukrajinci trénují útoky na Rusy. CNN ukazuje, jak probíhá speciální výcvik

Štáb CNN natáčel v „domě smrti“, kde Ukrajinci trénují útoky dronem

Reportér CNN navštívil „dům smrti“, kde Ukrajinci trénují dronové útoky

Ukrajinská armáda se na mnoha místech frontové linie potýká s početní převahou Rusů. Situaci mají změnit drony. Ve speciálním středisku proto Ukrajinci cvičí stovky nových pilotů. V „domě smrti“, jak se výcvikové budově přezdívá, natáčel reportér CNN Fred Pleitgen.

„Na ukrajinských bojištích se technologie dronů vyvíjí extrémně rychle. A 3. útočná brigáda věří, že v budoucnu bude potřebovat ještě více pilotů dronů. Proto jich v ‚domě smrti’ cvičí co nejvíce a co nejrychleji, aby byli připraveni k boji,“ popisuje Pleitgen přímo z místa.

Speciálním střediskem už prošlo na 1 500 nových operátorů dronů. Po výcviku umí drony nejen efektivně pilotovat, ale také používat jako smrtící zbraň, která je schopná zničit tanky i obrněná vozidla.

ČTĚTE TAKÉ: O život je i jít na záchod: Reportér Zrno navštívil peklo přímo na frontové linii na Ukrajině

„Největší efektivitou pilota je jeho touha. Piloti FPV jsou lidé se zvláštním smýšlením. Vědí, jak zasáhnout cíl, jakou munici použít,“ vysvětluje pro CNN šéf dronové školy, který si říká „Turbo“.

Co všechno se noví operátoři dronů učí? Jak „dům smrti“ vypadá? A jaké nové drony Ukrajinci testují na bojišti? Podívejte se na celou reportáž Freda Pleitgena v úvodním videu článku.

Tagy: