Duševně choří lidé a magoři. Chodili za mnou s rakví, sepsul Havlíček hnutí Chcípl pes

Karel Havlíček

360° (217)

Bývalý dvojitý ministr a vicepremiér Karel Havlíček (ANO) nešetřil ostrou kritikou hnutí Chcípl pes. Demonstranty této iniciativy označil za duševně choré a magory. V minulosti za ním chodili až k místě bydliště i s rakví a zapalovali mu před domem svíčky, popsal v pořadu 360° Pavlíny Wolfové. Podobným útokům ze strany hnutí Chcípl pes nyní čelí zákonodárci, kteří hlasovali pro novelu pandemického zákona.

Po výzvě hnutí Chcípl PES, aby jejich podporovatelé protestovali před domy poslanců, už policie řeší dva incidenty – nenávistný nápis a neoprávněné vniknutí do domu. Před bydliště poslance KDU-ČSL Antonína Tesaříka někdo nastříkal nápis „Tesařík je zrádce“. Do domu Josefa Cogana (STAN) zase vnikla cizí žena se slovy, že jde na demonstraci. Narazila tam na Coganovu manželku, která posléze vyhodila protestující ven.

Tesařík i jeho rodina byli již dříve opakovaným terčem podobných útoků a zásahů do soukromí. Podle lidoveckého ministra práce a sociálních věci Mariana Jurečky jsou takové aktivity daleko za hranou slušné a civilizované společnosti.

„Myslím, že se na tom shodneme napříč politickým spektrem. Nemůžeme zákonodárci ani nikomu jinému vyhrožovat či je zastrašovat. Poslanci jednali v Praze a hnutí Chcípl pes ve stejný den zveřejnilo adresy části z nich. Poslalo své lidi před naše domy, kde jsou naše manželky, děti, rodiče či sousedé. Oni ale nejsou veřejnými osobami. Já jsem připraven, aby mě lidé kritizovali, s tím nemám problém. Ale nemají do toho tahat naše rodiny,“ řekl v pořadu 360° Pavlíny Wolfové.

Útoky ze strany iniciativy Chcípl pes tvrdě odsoudil také bývalý dvojitý ministr Karel Havlíček (ANO). Podotkl, že se sám několikrát stal cílem tohoto hnutí.

„Určitě se na tom shodneme. Podle mého názoru nejsou (podporovatelé Chcípl pes) duševně fit. Vím, o co se jedná, protože stejná parta magorů za mnou jezdila a chodila s rakví po obci, kde bydlím. Vždy se zastavila před mým barákem, zapálila svíčky a pár hodin tam hulákala,“ popsal své zkušenosti někdejší vicepremiér ve vysílání CNN Prima NEWS.

„Je třeba jednat v mantinelech zákona. Myslím, že je to jednoznačně jasná vizitka pro tuto partu. Nepřekvapuje mě to, zažil jsem to. Tito duševně choří lidé jsou mezi námi a baví se tím. Berou to jako pouť. Dají si pivo, zakřičí si, zatroubí a udělají nějaký skandál. Někdo jde na fotbal, někdo do hospody a někdo se jde vykřičet a má před sebou rakev nebo šibenici. Prostě troubové,“ nešetřil ostrou kritikou Havlíček.

Tagy: