Tři mrtví po nehodě v Kaplici. Řidič osobního auta nedal přednost nákladnímu vozu

Při tragické nehodě zemřely tři osoby. Řidič Škody Octavie pravděpodobně přehlédl kamion jedoucí po hlavní silnici E55 u Kaplice a došlo ke střetu

Tři mrtví po nehodě v Kaplici

Při srážce osobního vozu s nákladním autem v Kaplici na Českokrumlovsku zemřeli ve čtvrtek odpoledne tři lidé. Dva cestovali v osobním voze, který zřejmě nedal přednost při vjezdu na hlavní silnici a srazilo jej nákladní auto. Třetí obětí je řidič kamionu. Médiím to řekl jihočeský policejní mluvčí Milan Bajcura. Silnice I/3 je v místě nehody zcela uzavřena, omezení provozu potrvá do nočních hodin.

Havárie na jihu Čech si tak během čtvrtka vyžádaly čtyři životy. Dopoledne na Strakonicku zahynul řidič motorky. Zemřel po srážce s nákladním automobilem.

ČTĚTE TAKÉ: Smrt útočníka s mačetou ve Frýdlantu. Agresor zkolaboval po zásahu policistů s paralyzérem

Původně policie uvedla, že v Kaplici zemřeli dva lidé v osobním autě, které nedalo přednost při vjíždění na hlavní silnici. Následně však policisté dodali, že na místě zahynul i řidič nákladního vozu. „Ačkoliv první posádka byla na místě do čtyř minut od přijetí výzvy, nebylo oběma už jak pomoci. Zemřeli před naším příjezdem,“ řekla mluvčí jihočeské záchranné služby Zuzana Fajtlová.

Silnice I/3, která spojuje České Budějovice s hraničním přechodem do Rakouska, je kvůli tragické události uzavřena. Policie odklání dopravu na vedlejší cesty. „Provoz je plynulý a netvoří se kolony,“ uvedl Bajcura.

Naposledy zahynuli při nehodě na jihu Čech tři lidé přesně před rokem. Tehdy 24. srpna se na hlavním tahu z Českých Budějovic do Českého Krumlova střetla dvě vozidla. Kromě tří obětí utrpěl další člověk při havárii zranění.

Dopolední nehoda, při níž zahynul řidič motorky, se stala na silnici I/4 na křižovatce u Radošovic. Vozovka, která spojuje Strakonice a Volyni, byla do 13:00 uzavřena.

Jde o třetí tragickou nehodu na jihu Čech v tomto týdnu. V pondělí na Táborsku zahynul jednadvacetiletý řidič osobního auta. Přejel do protisměru, kde se čelně srazil s dodávkou. Nehody na jihu Čech si od začátku roku vyžádaly 34 obětí.

MOHLO VÁM UNIKNOUT: V Rakousku se po pádu s rogalem těžce zranil český turista. Na místo letěl vrtulník

Tagy: