Bizarní moment při taneční soutěži: Aktivisté vtrhli na parket, mladíka sestřelila kamera

Aktivistu srazila kamera.

Aktivisté narušili taneční show

Už ne pouze lepení na cesty nebo umělecká díla, ve Švédsku zašli ekologičtí aktivisté ještě dál. Propracovali se až do přímého přenosu sledované taneční show. Jejich protest ale dlouho netrval. Jednoho z nich totiž zneškodnila kamera na tanečním parketu.

Trvá to pár vteřin. Dva mladí lidé se za zvuků skladby z filmu Frozen proderou na taneční parket. Tančit se ale nechystají. Mezitím kameraman dělá svou práci, sleduje taneční pár, běžkyni na lyžích a profesionálního tanečníka. Když se mu aktivisté připletou do záběru, už se jim nevyhne.

ČTĚTE TAKÉ: Ruský „špion“ Hvaldimir rapidně zvýšil svoji aktivitu. Podezřelou běluhu spatřili u Švédska

O zbytek se už postará bezpečnostní služba a dvojici z parketu vyvádí. Na internetu se ihned rozjíždějí odvážné teorie, jak pohotový kameraman sejmul aktivistu, to tvůrci pořadu ale popírají. Srážka podle nich nebyla záměrná.

Aktivisty jsou podle policie podezřelí z vandalismu. Televize nijak zvlášť incident nekomentovala, spoléhá se na svůj personál. Zato aktivisté měli vyjádření připravené.

„Nechceme nic jiného ​​než se bavit, také miluju tanec. Ale moje budoucnost nebude plná zábavy. Situace je naléhavá a my nemůžeme jen tak sedět v hledišti a dívat se, když naše životy ohrožuje klimatický kolaps,“ sdělila Tina Kronberg Berggrenová.

Tagy: