„Ekologičtí“ Češi ohromili fotbalové EURO. Němci si všimli cesty nároďáku z nádraží

Česká fotbalová reprezentace během příjezdu do dějiště mistrovství Evropy (13. 6. 2024)

Kdo vyhraje Euro?

Fotbalová reprezentace si na evropském šampionátu v Německu vysloužila velkou pochvalu ještě předtím, než na turnaji poprvé kopla do balonu. Deník Bild si všiml, že čeští sportovci poté, co dorazili do centra dění v Lipsku, došli do svého hotelu po svých. O jejich počinu napsal, že jsou „ekologicky uvědomělí“ a nepotřebují luxusní autobusy ani tryskáče.

„To se každý den nevidí. Čeští fotbalisté zamířili do Lipska, kde je čeká v úterý zápas s Portugalskem, soupravou Intercity-Express,“ píše web deníku Bild. Vysokorychlostní vlaky provozují německé dráhy Deutsche Bahn.

K TÉMATU: Náhlý kolaps v bytě. Zemřel fotbalový brankář, minulý týden ještě odchytal přípravu na EURO

Budova, v níž je národní tým ubytován, je totiž v blízkosti hlavního vlakového nádraží. „Ekologicky uvědomělí Češi vyrazili do svého hotelu pěšky za doprovodu policejních hlídek,“ připomněl web a k příspěvku připojil i video cesty z vlakové stanice.

„Milé sportovní hvězdy: Není nutné vždy cestovat luxusním autobusem nebo soukromým letadlem. Takhle to taky jde,“ chválí za finančně i ekologicky méně náročnou dopravu český výběr.

CNN Prima NEWS si ve spolupráci s Pumou připravila pro své diváky a čtenáře jedinečnou soutěž. Ve hře je až 12 vstupenek na zápasy národního týmu během EURO 2024. Více se dozvíte zde.

MOHLO VÁM UNIKNOUT: Procházka se už za brzy porve o titul s Pereirou. Co říká v exkluzivním vyjádření?

Tagy: