My si tykáme? Emotivní hádka v Partii o údajné kriminálníky na kandidátce Spolu

Markéta Pekarová Adamová a Tomio Okamura

PARTIE Terezie Tománkové 19.9.2021

Hosté nedělní Partie Terezie Tománkové se emotivně pohádali. Předseda SPD Tomio Okamura obvinil koalici Spolu, že má na svých kandidátkách kriminálníky. Následně začal lídryni Spolu v Praze Markétě Pekarové Adamové tykat, což si nenechala líbit a připomněla na oplátku teroristický čin podporovatele SPD Jaromíra Baldy.

„Nechci, aby byl pan Okamura ministrem vnitra. SPD má jako jediná strana na svědomí, že vygenerovala jediného teroristu za 30 let,“ začala vyhrocenou pasáž Partie Pekarová.

VIDEO: Pekarová Adamová Maláčové: Nestrašte lidi, nechte si to do pohádek

Narážela tím na teroristické útoky na vlaky, které v létě 2017 spáchal sedmdesátiletý důchodce Jaromír Balda, když s úmyslem vyvolat mezi lidmi strach z muslimů skácel dva stromy na koleje a způsobil nehody vlaků. V roce 2019 byl za tento čin pravomocně odsouzen.

VIDEO: Šéfka TOP 09: ČSSD za 8 let ve vládě skoro nic neprosadila

Slova Pekarové si však předseda SPD nenechal líbit. „Ten člověk nebyl naším členem. Vy zase v koalici Spolu máte kriminálníky,“ reagoval Okamura. „Jaké kriminálníky?“ ptala se předsedkyně TOP 09 Pekarová.

VIDEO: Maláčová: Okamura z EU vystoupit nechce, jen to říká

„Teď mi neskákej do řeči,“ reagoval tykáním Okamura, což Pekarovou viditelně rozčílilo. „My si tykáme? Odkdy si tykáme?“ ptala se. Načež Okamura začal vyhrocenou situaci lehce mírnit. „My si netykáme, uklidněte se paní Pekarová. Já na vás nechci útočit,“ řekl.

VIDEO: Neskákej mi do řeči, řekl Okamura šéfce TOP 09. My si tykáme?, reagovala Pekarová Adamová

Údajné kauzy Spolu

Poté se vrátil k údajným kriminálníkům v koalici Spolu. „V současné době hrozí 16 let vězení politikům ODS, ČSSD, je tam i jeden z KSČM za rozkrádání miliardových dotací. Jedná se o ROP Severozápad,“ sdělil.

VIDEO: Okamura byl pro adopci dětí homosexuály, teď objevil konzervativní žílu, hlásí Maláčová

Kauza ROP Severozápad je český politický skandál týkající se netransparentního rozdělování evropských dotací v NUTS 2 Severozápad (Ústecký a Karlovarský kraj).

VIDEO: Wagenknecht Ševčíkovi: Vy byste nás jako Babiš táhl do Moskvy, máte rusofilní řeči

„Nejmenoval jste TOP 09, děkuji za potvrzení, že nemáme žádné kriminálníky,“ odpověděla Pekarová. „Vy jste tam měli pana Kalouska, vzpomeňte na jeho kauzu s padáky,“ doplnil zase Okamura.

VIDEO: Střet Wagenknechta a Ševčíka: Lockdowny jsou nesmysl

Kauza se týká objednání padáků v roce 1993, kdy byl Miroslav Kalousek náměstkem na ministerstvu obrany. V kauze však nikdy nebyl z ničeho obviněn.

VIDEO: Bžoch: Wagenknecht nemá jiný program než antibabiš. Všechno pozavíral covid, ne vláda

Tagy: