Šéfka TOP 09: Maláčová má panickou obsesi z ODS, strašení si nechte do pohádek

Markéta Pekarová Adamová

PARTIE Terezie Tománkové 19.9.2021

Předsedkyně TOP 09 Markéta Pekarová Adamová osočila ministryni práce a sociálních věcí Janu Maláčovou (ČSSD) z toho, že svými výroky o ODS pouze straší lidi. Jednička na kandidátce ČSSD v Praze má podle jedné z tváří koalice Spolu „panickou obsesi“ z občanských demokratů. Maláčová v pořadu Partie Terezie Tománkové tvrdila, že pokud se ODS dostane do nové vlády, dojde na rozsáhlé privatizace a budou se rušit nemocnice v malých městech.

Maláčová ve vysílání CNN Prima NEWS uvedla, že největší hrozbou pro ni je ODS. „Mám největší strach z toho, že do vlády přijde ODS. Že se tady začne škrtat, privatizovat a začne se snižovat životní úroveň všech obyvatel,“ prohlásila ministryně práce a sociálních věcí.

Šéfka TOP 09 Markéta Pekarová Adamová reagovala slovy, že Maláčová pouze straší lidi. „Přijde mi to jako panická obsese paní ministryně z ODS,“ uvedla s tím, že si má Maláčová „strašení nechat do pohádek“.

Místopředsedkyně ČSSD dále uvedla, že pokud bude ODS tvořit vládní kabinet, „začnou se rušit nemocnice v malých městech“. Maláčová, která v nadcházejících říjnových volbách kandiduje z prvního místa pražské kandidátky sociální demokracie, podle svých slov vychází například z prohlášení europoslance Alexandra Vondry či prvního místopředsedy strany Zbyňka Stanjury (oba ODS).

„Chystáme úspory na straně výdajů, ale nechystáme školné ani privatizaci. Můžu to deklarovat za celou naši koalici,“ reagovala předsedkyně TOP 09, která se ve volbách s Maláčovou utká přímo v Praze.

Maláčová: Stanjura už se vidí v Babišově vládě

Maláčová dále prohlásila, že ODS se již domlouvá na vstupu do vlády s hnutím ANO současného premiéra Andreje Babiše. „V kuloárech se říká, že Stanjura se představuje jako budoucí ministr Babišovy vlády,“ zmínila ministryně. I to Pekarová Adamová za koalici Spolu vyvrací. „Žádné námluvy s ANO neděláme. Naopak chceme ANO porazit a chceme změnu,“ reagovala šéfka TOP 09 a poukázala na to, že naopak ČSSD s Babišovým ANO již osm let vládne.

O spolupráci ANO a ODS hovoří i předseda SPD Tomio Okamura. Ten v Partii Terezie Tománkové tvrdil, že mezi oběma partajemi probíhají „oťukávací schůzky“. Konkrétní jména však neprozradil. „ODS má zájem o ministerstvo dopravy, protože tam je pochopitelně nejvíc kšeftů,“ dodal Okamura.

Pekarová Adamová na slova obou svých soupeřů uvedla, že jde jen o lži. „Jsou to fabulace a lži těchto dvou politiků, zejména od paní Maláčové. Mrzí mě, že se dopouštíte takových faulů. Prosím, přestaňte lhát,“ řekla ve vysílání CNN Prima NEWS jedna z tváří koalice Spolu, kterou kromě TOP 09 a ODS tvoří ještě KDU-ČSL.

Tagy: