Etzler kvůli covidu skončil na kyslíku. Které další celebrity bojovaly s těžkým průběhem?

Herec Miroslav Etzler skončil s covidovou atakou a oboustranným zápalem plic v nemocnici na dýchacích přístrojích. Fanouškům prostřednictvím sociální sítě napsal, že nebyl očkován a vyzval národ, aby neudělal stejnou chybu jako on. V českém šoubyznysu není jediným, kdo měl velmi těžký průběh nemoci. Koho dalšího koronavirus dostal na lopatky?

Jiří Lábus
Přestože byl Jiří Lábus očkován, nakazil se jednou z nejzákeřnějších mutací zvanou delta a skončil v IKEM na kapačkách. „Podstoupil jsem stejnou léčbu jako bývalý americký prezident Donald Trump. Lékaři mi dali kapačku, v níž byly ochranné látky, byl to takový protilátkový koktejl,“ popsal herec a dabér, který svůj hlas propůjčuje například postavičce Marge z kultovního animovaného seriálu Simpsonovi vysílaném na Prima COOL. Léčba zabrala a Lábus se mohl opět naplno vrátit ke své profesi.

Václav Kopta
Velmi špatnou zkušenost s koronavirem má i herec, kterého můžeme vídat v seriálu TV Prima Hvězdy nad hlavou, Václav Kopta. Několik týdnů proležel ve vysokých horečkách. „Všem, kteří tvrdí, že COVID-19 je virtuální manipulace sloužící mocným tohoto světa k jeho ovládnutí, vzkazuji jediné. Jste hlupáci a modlete se, aby se tenhle sekáč nepodíval také na vás! Je mi fakt zle. Do toho mi na Facebooku kamarád pošle fundované vysvětlení, proč se tak děje. Může za to Bill Gates a jakýsi Soros, kteří za pomoci pandemie ovládnou planetu a testováním na COVID-19 očipují světovou populaci. No, kdybych neměl už desátý den horečku 39, tak se tomu zasměju,“ napsal Kopta během marodění na svoji sociální síť.

Milan Kňažko
Slovenský herec Milan Kňažko kvůli covidu skončil ve vážném stavu v nemocnici. „Prožil jsem desítky chřipkových onemocnění, ale covid nepřeji dokonce ani těm, kteří o něm šíří bludy. Ta nemoc má děsivý průběh. Máte pocit, jako byste se topili, že se nadechnete, ale vdechnete vodu, tak ji chcete vykašlat, znovu se nadechnete, ale znovu je to kašel. Byl to pocit, že už se nemůžete nadechnout, ale musíte, protože kašel se nedá zastavit a nic nevykašlete. A je to bolestivé, bolí vás hruď, protože vás bolí plíce. Já nejsem žádná křehotinka, absolvoval jsem velmi těžkou operaci obou kolen současně, vím co je bolest, co je nemoc. Tohle bylo něco jiného,“ svěřil se Kňažko s tím, že ztratil čich a chuť, a dokonce se měl potýkat s depresemi. „Já v životě nepodléhám takovýmto stavům, ale chvílemi jsem měl divné pocity. Kromě toho to bylo spojeno s hororovými sny, což já také nemívám,“ dodal herec.

Petr Čtvrtníček
Herec a známý recesista Petr Čtvrtníček po nakažení covidem skončil na jednotce intenzivní péče, kde byl napojen na dýchací přístroj a ocitl se v ohrožení života. Průběh popsal následovně: „Byl jsem unavený, což jsem přičítal práci. Pak se mi to rozjelo, myslel jsem, že jsem nastydnul, rozjela se mi klasická viróza a pak to člověka vezme jako do kleští. Nemůžete dýchat, jako když se topíte v sudu. Nebylo mi vůbec dobře. Pak se mi to rozvinulo, nechtěl jsem dělat hrdinu, že si to odstonám doma, měl jsem teplotu 39,7 stupňů, tak jsem si zavolal sanitu. Přijeli kosmonauti a odvezli mě na plicní do Motola, tam jsem si to odležel. Měl jsem kyslík, hadičky do nosu.“

Hana Zagorová
Těžký průběh měla i česká zpěvačka, kterou sužovaly vysoké horečky a musela být hospitalizována v nemocnici, Hana Zagorová. „Měla jsem oboustranný zápal plic,“ přiznala zpětně. Kvůli postcovidovému syndromu, se kterým má stále potíže, se na doporučení lékařů v létě rozhodla zrušit všechny své koncerty. Současně s ní s koronavirem bojoval i její manžel, operní pěvec Štefan Margita. Ten měl ale lehčí průběh a vyléčil se z něj doma.

Tagy: