Europoslanec Jiří Pospíšil měl pozitivní test na koronavirus

Hostem Partie byl Jiří Pospíšil

Český europoslanec a pražský zastupitel Jiří Pospíšil (TOP 09) je pozitivní na koronavirus. V sobotu to oznámil na svém profilu na Facebooku. Prý se nachází v domácí izolaci a čeká na pokyny krajské hygienické stanice.

„Právě mi byl potvrzený pozitivní výsledek na COVID. Nyní jsem v domácí izolaci a čekám na krajskou hygienickou stanici a na vytrasování kontaktů. Doufejme, že alespoň moje snaha nosit respirátor, abych nikoho nenakazil, nevyšla nazmar,“ napsal na Facebooku bývalý místopředseda ODS, exministr spravedlnosti.

Byl na zahradě nebo nosil respirátor

„Ty dva dny, které se zkoumají, jestli jsem někoho nenakazil, jsem byl úplně mimo. Jeden den jsem pracoval na zahradě, ten druhý jsem 90 procent času nosil respirátor, protože jsme s primátor Hřibem udělovali čestná občanství občanům,“ popsal pro CNN Prima NEWS Pospíšil.

Právě mi byl potvrzený pozitivní výsledek na covid. Nyní jsem v domácí izolaci a čekám na krajskou hygienickou stanici a...

Posted by Jiří Pospíšil on Saturday, September 26, 2020

Pospíšil, který byl na přelomu let 2012 a 2013 místopředsedou Poslanecké sněmovny, ještě popřál lidem pevné zdraví.

V červnu onemocněl COVID-19 náměstek pražského primátora Petr Hlubuček (STAN). Následně museli být ve čtrnáctidenní karanténě všichni pražští radní. V karanténě tehdy bylo několik desítek politiků i úředníků, kteří se tehdy účastnili spolu s Hlubučkem jednání městské rady.

Tagy: