Expartner ubodané těhotné Moniky prolomil mlčení. Popsal, jak syn našel zavražděnou matku

Bývalý partner těhotné Moniky, kterou našli v úterý ve slovenském městě Sládkovičovo s bodnou ránou v břiše, a zároveň otec jejich čtrnáctiletého syna, pro web Nový Čas popsal, co se na místě odehrálo. Chlapec, který přišel při děsivém útoku o maminku, teď zůstane v péči otce. Případem se nadále zabývá policie, krajský vyšetřovatel ve věci zahájil trestní stíhání pro obzvlášť závažný zločin vraždy.

Mladá maminka žila v rodinném domě ve městě Sládkovičovo pouze pár let. „Byla velmi milá, působila šťastně. Měla radost z těhotenství, na miminko se těšila. Se starším synem se měli moc rádi,“ popsal soused portálu Nový Čas.

ČTĚTE TAKÉ: Tragická smrt mladého policisty. Juraj nepřežil nehodu na motorce. Zanechal po sobě roční dceru

Dle zjištění webu se Monika v úterý dopoledne pohádala se svým srbským partnerem. Ten po hádce z domu odešel, ale následně se měl vrátit. Co přesně se pak odehrálo, je předmětem vyšetřování.

Partner zavražděné měl později spáchat sebevraždu skokem pod vlak mezi městy Sládkovičovo a Galanta, upozornila TV Markíza. Policie se snažila Monice dovolat, aby ji o jeho smrti informovala, avšak marně. Když se policisté vydali k Moničině domu, u branky se setkali se čtrnáctiletým chlapcem, který se právě vracel ze školy. Jiné zdroje, například web Topky.sk, uvádějí, že chlapci je pouze dvanáct let.

„Ptali se ho na maminku, které chtěli oznámit, že je její přítel mrtvý. Syn šel do domu a tam našel mrtvou mámu,“ popsal děsivé momenty chlapcův otec pro Nový Čas. Hoch ihned přivolal policisty, kteří stáli venku, a přivolali záchranku. Těhotnou ženu, která měla bodnou ránu v břiše, se bohužel už nepodařilo zachránit. Zemřela i se svým ještě nenarozeným dítětem.

„Chlapec bude teď u mě. Samozřejmě je zničený z toho, co se odehrálo,“ nastínil otec, který s Monikou v minulosti tvořil pár, oddáni však nebyli. „Už je to delší dobu, co spolu nejsme. Měli jsme ale velmi hezký vztah. Syn byl ve střídavé péči, týden byl u mě, týden u maminky,“ doplnil.

Úterní ubodání těhotné ženy vyšetřují kriminalisté. „Případ tragické události si převzal krajský vyšetřovatel, který ve věci zahájil trestní stíhání pro obzvlášť závažný zločin vraždy. V souvislosti s mužem, který byl nalezen bez známek života v blízkosti kolejiště, věc řešíme jako přečin usmrcení,“ uvedla trnavská policie s tím, že vzhledem k probíhajícímu vyšetřování není možné poskytnout žádné další informace.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: V Rajeci našli mrtvého novorozence v okapu. Byl v placentě a pupeční šňůře, popsal svědek

Tagy: