Last minute letecky seženete za pár tisíc, tvrdí cestovky. Zmínily i nástrahy Chorvatska

Poklidná dovolenková destinace bojuje s neukázněnými turisty. (Ilustrační foto)

Co na to vaše peněženka (612)

Letecký zájezd last minute do Bulharska klesl i na pět tisíc korun, popsala aktuální situaci na trhu mluvčí cestovní kanceláře Čedok Kateřina Pavlíková. V pořadu Co na to vaše peněženka společně s mluvčím Fischer Group Janem Bezděkem nastínili, v jakých dalších destinacích čeští turisté ušetří. Naopak v Chorvatsku si dle nich návštěvníci připlatí, a to i za sprchy.

„Některé last minute zájezdy na červen a červenec klesly i pod deset tisíc korun. Co se týká třeba Bulharska, cena klesla až na pět tisíc u leteckého zájezdu,“ prohlásila Pavlíková. Češi přitom dle ní chuť cestovat neztrácejí a rádi si připlatí i za pětihvězdičkové hotely v nejrůznějších destinacích.

ČTĚTE TAKÉ: Bizarní podívaná na oblíbené pláži. V moři se objevil medvěd, záběry obletěly svět

Vedle Bulharska vyjde české turisty nejlevněji Tunisko nebo Egypt. Další destinace jsou dražší, avšak u Čechů velmi oblíbené. „U leteckých zájezdů jsou to stálice jako Turecká riviéra, řecké ostrovy, Španělsko – jak pevnina, tak třeba ostrov Mallorca – nebo Spojené arabské emiráty,“ jmenoval mluvčí Fischer Group Bezděk.

Ekologická opatření

A na seznam by experti zařadili i Čechy milované Chorvatsko, které navíc dle Pavlíkové nezdražilo o tolik, jak se dříve avizovalo. „Ceny jsou podobné jako v Česku. (…) V některých oblastech se sice zpoplatní použití sprch na pláži, jde však opravdu o lokální opatření,“ vysvětlila expertka. Nejde přitom dle ní o to, že by Chorvaté chtěli vydělávat na turistech – v daných oblastech je totiž nedostatek vody, zejména v teplých měsících. „Raději přikročí k tomuto opatření, než aby voda došla místním,“ dodala.

Češi ale nespoléhají pouze na tradiční destinace a objevují i ty nové a exotičtější. Mezi skokany roku se řadí například Omán, Jordánsko, Albánie, Černá Hora i Madeira, kam se nebojí odcestovat ani rodiny s dětmi. Co mohou země turistům nabídnout? Redakce CNN Prima NEWS pro vás připravila přehled toho nejdůležitějšího.

Tagy: