Exprezident Klaus má covid. Odpůrce roušek a opatření bude v domácí léčbě

Václav Klaus

Bývalý český prezident Václav Klaus má koronavirus. Pro web Lidovky.cz to potvrdil mluvčí Institutu Václava Klause Petr Macinka, ten uvedl, že exprezident byl pozitivně testován odpoledne. Léčit se bude doma.

Exprezident byl podle webu odpoledne pozitivně testován na covid. „Po zhruba půlhodinovém vyšetření v Ústřední vojenské nemocnici se přesunuje do domácí léčby,“ cituje web Macinku.

Desetitisícová pokuta

Není to tak dávno, co bývalý prezident Václav Klaus dostal od pražské hygienické stanice pokutu 10 000 korun za říjnové vystoupení bez roušky před Obecním domem v Praze. Klaus s rozhodnutím nesouhlasil a prostřednictvím svého právníka podal proti rozhodnutí odpor. Požadoval, aby s ním bylo přestupkové řízení zastaveno.

Klaus přišel 28. října před Obecní dům uctít památku vzniku Československa. U pamětní desky vystoupil s projevem, ve kterém kritizoval vládní opatření proti koronaviru. Během akce neměl nasazenu roušku, za což byl kritizován. Bez roušky přišel i na oslavy výročí událostí spojených se 17. listopadem na Národní třídě. Česká televize už dříve informovala o tom, že za toto porušení vládních nařízení by měl od pražské hygienické stanice dostat pokutu 3000 korun.

Tagy:
léčba roušky Václav Klaus Česká televize Ústřední vojenská nemocnice Praha koronavirus COVID-19 koronavirová opatření exprezident Institut Václava Klause ignorace Obecní dům Krajská hygienická stanice domácí léčba odpůrce opatření chirurgická maska Vznik Československa