Falešná hlasatelka v hlavní roli. Umělá inteligence stvořila reportáž pro CNN Prima Gaming

Umělá inteligence hýbe světem. Některé pesimistické scénáře věští, že v brzké budoucnosti nahradí stroje a programy nemalou část lidských zaměstnanců. Dokáže ale opravdu udělat stejně dobrou práci jako člověk? To jsme se rozhodli otestovat v herním pořadu CNN Prima Gaming – zkrátka jsme umělé inteligenci zadali, aby nám vytvořila reportáž. Premiérové díly vysíláme každé úterý ve 23:40 na CNN Prima NEWS či přímo zde na webu cnnprima.cz. Reprízy pak běží každou sobotu ve 22:40.

K vytvoření reportáže použili moderátoři Jan Hrušovský a Michal Kabele několik nástrojů. Umělá inteligence měla za úkol poskládat krátké video o kladech a záporech hraní videoher. Stačilo pár minut, několik kliknutí myší a vznikla reportáž s vlastními záběry, počítačem vygenerovanou moderátorkou i českým zněním. Výsledek moderátorské duo překvapil, třebaže ještě nebyl zcela dokonalý.

V druhém tematickém bloku jsme zamířili z Prahy do Bohumína, kde se v prostorech kina K3 odehrál lokální turnaj ve fotbalovém simulátoru FIFA. Klání na virtuálním trávníků se zúčastnilo 16 vyvolených, samotné zápasy pak probíhaly na velkém filmovém plátně. Za štáb CNN Prima Gaming jsme dali řeč nejen s vítězem turnaje, ale také s organizátory, kteří událost připravovali měsíce dopředu.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Děsivý horor z českých lesů se vrací. Hra Someday You’ll Return vychází ve vylepšené verzi

Herním tipem týdne je drsná akce Sons of the Forrest, která otestuje hráčovy schopnosti přežít na opuštěném ostrově plném kanibalů. Ve srovnání s prvním dílem, který vyšel pod názvem The Forrest, titul přináší čtyřikrát větší svět, celou řadu nových prvků a premiérově i střídání ročního období. Hlavní hrdina však nebude na všechno sám – pomáhat mu budou jak počítačem ovládané postavy, tak až osm hráčů v on-line režimu.

Herní pořad CNN Prima Gaming můžete sledovat každé úterý ve 23:40 na CNN Prima NEWS či přímo na webu cnnprima.cz, kde najdete také archiv odvysílaných epizod. Reprízy se vysílají každou sobotu ve 22:40.

Tagy: