Family Business Week: Evropské trendy v rodinném podnikání

Zažijte den, ze kterého budete čerpat po celý rok.Tak zní motto největší události věnované rodinným firmám v ČR Family Business Week, která podporuje rodinné podnikání. V týdnu od 5. do 9. června se uskuteční série setkání rodinných firem z vybraných regionů a hlavní událostí pak bude celodenní FBW Summit za účasti inspirativních osobností z českých i zahraničních rodinných firem. Jednou z nich je i Sandy Loder, světově vyhledávaný kouč pro NextGen v rodinných firmách, mimochodem člen 5. generace dynastie Flemingů, jež si spojujeme s proslulým Jamesem Bondem nebo Giovanna Gregori, výkonná ředitelka FBN Italy a členka řídícího výboru European Family Business.

Family Business Week je příležitostí zaměřit se jeden týden v roce na svou podstatu. Získat odstup od každodenní rutiny, uvědomit si vlastní jedinečnost a posílit hrdost na svou rodinu a podnikání. Budujeme platformu k výměně zkušeností a pro vzájemnou inspiraci rodinných firem. Tím je chceme podpořit ve zvládání výzev, které rodinné podnikání přináší, “ říká David Krajíček, zakladatel FBW a poradce rodinných firem.

Regionální setkání, která se uskuteční v prostorách lokálních rodinných firem Liko-s v Jihomoravském kraji, Lasvit v Libereckém kraji a v rodinném hotelu Budweis v Jihočeském kraji, budou mít formát diskuse a networkingu.

Sandy Loder

je pátou generací rodiny Flemingů. Má za sebou dlouholeté zkušenosti v rodinné bance Robert Fleming & Co. či v Multi Family Office Stonehage Fleming, která spravuje aktiva v hodnotě 45 miliard liber pro 250 rodin.
Je zakladatelem firmy AH Loder Advisers.

Světoví experti na FBW Summitu

Celá týdenní road show vyvrcholí 8. června 2023 FBW Summitem rodinných firem v zážitkovém prostoru Uhelného Mlýna v Libčicích nad Vltavou, vzdálených 20 kilometrů od Prahy.

Významným hostem FBW Summitu bude Sandy Loder ze světově proslulé dynastie Flemingů. „Spolu se svým týmem se zaměřuje na podporu a vzdělávání dalších generací vylepšováním jejich životních dovedností, včetně finanční gramotnosti, rozhodování, odolnosti a dalších klíčových podnikatelských a obchodních dovedností. Absolvoval Harvard Business School a je držitelem certifikátu Advanced Family Business Advisor od Society of Trust & Estate Practitioners (STEP). Byl také členem správní rady charity Lumos, založené spisovatelkou JK Rowlingovou,“ říká David Krajíček.

Sandy Loder okomentuje zásadní otázky, jakými jsou:

  • Jak vést děti ke zdravému vztahu k majetku?
  • Kdo je imigrant a kdo domorodec ve světě bohatých?
  • Je dobré nastavit dětem jasné hranice a pravidla v utrácení?
  • Jak vést děti k odpovědnosti za společný majetek?
  • Jak udržet rovnováhu mezi potřebami jednotlivých členů rodiny a závazky k rodinnému majetku?

Giovanna Gregori

je výkonná ředitelka FBN Italy a členka řídícího výboru European Family Business, 
V posledních 2 letech se věnovala práci s italskými rodinnými podniky a spolupracovala na založení nadace The Regenerative Society Foundation.
Zastávala vysoké manažerské pozice v Illy Caffé, McArthurGlen Group, Louis Vuitton Italia nebo Salvatore Ferragamo.

Na téma Rodinné firmy v evropském kontextu promluví Giovanna Gregori. „Giovanna je členkou řídícího výboru federace European Family Business, která zastřešuje všechny rodinné firmy v rámci Evropské unie. Pozval jsem ji proto, aby nám dala pohled na současnost a budoucnost rodinných firem v evropském měřítku,“ vysvětluje David Krajíček, zakladatel platformy Family Business Week v Česku a poradce rodinných firem.

Giovanna Gregori zodpoví dotazy:

  • Jaký je dopad rodinných firem na ekonomiku v evropském měřítku?
  • Jaké jsou trendy v nástupnictví a správě rodinného majetku napříč Evropou?
  • Jaké formy podpory rodinných firem připravuje EU?

Inspirace z domácího prostředí a blízkého okolí

Partnerem Family Business Week je Institut rodinného businessu na Slovensku, jehož ředitelka Erika Matwij na FBW Summitu také dostane slovo. Ze Slovenska přijedou i zástupci rodinné firmy Minit, místního největšího výrobce a prodejce mražených pekařských výrobků nebo majitelé rodinné firmy Albixon.

Účastníci se od nich mohou inspirovat například v tom, jak plánovat řízení rodinného podniku do budoucna. „V zahraničí je běžným trendem, že od druhé, třetí generace už rodina neřídí, ale jenom spravuje a má profesionální management,“ říká David Krajíček, zakladatel české platformy Family Business Week a poradce rodinných firem.

Seznam dalších řečníků a odkaz na koupi vstupenek na FBW Summit najdete na webu platformy Family Business Week. Organizátoři nabízí v ceně vstupenky všem zájemcům možnost zajištění dopravy speciálně vypraveným vlakem z Prahy a zpět.

Tagy:
Slovensko James Bond podnikání Evropská unie Harvardova univerzita Brusel J. K. Rowlingová Česko Lasvit kouč trend rodinná firma Family Business Week David Krajíček nástupnictví rodinná ústava svěřenské fondy