Fatální selhání policistů: Zaparkovali na kolejích, vlak smetl auto i se zadrženou dívkou

Policisté v Coloradu fatálně pochybili.

Policisté zaparkovali na kolejích, vlak vozidlo smetl i se zadrženou uvnitř

K fatálnímu pochybení došlo v americkém Coloradu. Po zadržení 20leté Rios Gonzalezové policisté dívku v poutech usadili do služebního vozu. Ten však zaparkovali na kolejích. Houkání blížícího se nákladního vlaku buď ignorovali, nebo neslyšeli. Kolos nakonec do vozu narazil – i s dívkou uvnitř. Vše zachytila kamera.

Policisté 20letou dívku zadrželi v noci kvůli dopravnímu přestupku. „Co se děje? Kam mě to vedete?“ ptá se na záznamu Gonzalezová. Policisté jí v klidu oznamují, že do auta. Následně ji v poutech usazují do služebního vozu. Ten však z nepochopitelných důvodů zaparkovali na železničních kolejích.

Pouhých devět vteřin poté, co policisté zadrženou usadili do vozu, je na záznamu z dálky slyšet houkání blížícího se vlaku. Zvuk je čím dál tím hlasitější. Než si však policisté uvědomí, co se děje, je pozdě.

Během okamžiku nákladní vlak naráží do vozu i s dívkou uvnitř. „Pošlete nám záchranku, podezřelá byla ve vozidle, do kterého narazil vlak,“ volají policisté o pomoc. Gonzalezová skončila v nemocnici. Její právník Paul Wilkinson uvedl, že utrpěla vážná zranění.

„Má zlomenou ruku, kterou jí operovali. Dále devět zlomených žeber, zlomenou hrudní kost a vyražené zuby. Má také poraněnou nohu, záda a hlavu,“ vyjmenoval. Jedná se o případ, který budí kontroverzní reakce. Proč policisté zaparkovali na kolejích a proč jim trvalo tak dlouho, než si uvědomili, co se děje, bude předmětem rozsáhlého vyšetřování.

Tagy: