Fatální srážka u Rakovníka: Prostě to mastil, líčí mladíkův hazard svědci. Hovoří i o úplatku

Překvapivé pozadí má smrtelná nehoda, která se stala na Rakovnicku. Mladý řidič při předjíždění smetl svým automobilem protijedoucí osobní vůz. V důsledku havárie zemřela 32letá řidička, její tříletý syn skončil se zraněními v nemocnici. Podle svědků nezodpovědný šofér na stejném místě nehazardoval poprvé, a co víc – podle některých měl získat řidičský průkaz podvodem. Případem se už zabývají kriminalisté.

K fatální srážce došlo před týdnem krátce po poledni na poměrně přehledném úseku nedaleko Kněževsi na Rakovnicku. Podle policie 26letý řidič pravděpodobně přes plnou čáru předjížděl nákladní vůz. Jenže se nestačil zařadit zpět do svého pruhu a v protisměru se čelně střetl s protijedoucím osobním autem. Bilance nehody je fatální: 32letá žena, která střetu nemohla zabránit, srážku nepřežila. Její tříletý chlapec utrpěl zranění a skončil v nemocnici.

Pravděpodobný viník, 26letý mladík, si chvíli po nehodě smazal profily na sociálních sítích. A měl k tomu nejspíš důvod. Podle některých svědků se totiž i prostřednictvím natočených videí chlubil, jak jezdí rychle a nedodržuje předpisy. Další svědci popisují, jakou mají s tímto řidičem zkušenost.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Otec usmrtil autem tříletou Sofinku. Zoufale křičel, slzy tekly i policistce, popsala sousedka

„Dala bych ruku do ohně, že mě, auto a kamion přede mnou dnes předjížděl na stejném úseku před osmou hodinou ranní. Plná čára, zatáčky, prostě to mastil, jak kdyby po silnici jel úplně sám,“ napsala na sociálních sítích jedna z uživatelek. Další vzpomínají na události dříve před nehodou. „Zhruba dva týdny zpět vzal ve směru na Rakovník na plné čáře mě i traktor přede mnou. Naštěstí zrovna nejelo nic v protisměru,“ uvedl svědek.

Podobných komentářů bylo více. „Ten dobytek takto jezdil neustále. Bylo otázkou času, kdy se něco stane. Bohužel se stalo to nejhorší,“ podotkl další uživatel sociálních sítí. Do redakce Krimi zpráv se ale ozval i další svědek, který přišel s ještě závažnějším obviněním.

Policie proces prověřuje

„Co nechápu, je to, že člověk, který nikdy neprošel autoškolou, řidičák si zaplatil, aby ho měl... A nakonec způsobí nehodu, při níž zemře matka dítěte, to skončí v nemocnici a spolujezdkyně nejspíš skončí na invalidním vozíku. Touto nehodou se nikdo nezabývá, ba naopak, tiše se snaží vše dát pod koberec,“ napsal divák.

„Pokud někdo disponuje informacemi, že tento proces byl v rozporu s legislativou, pak může učinit oznámení orgánům činným v trestním řízení. Nicméně konkrétně v tomto případě jsme již začali jednat z moci úřední a budeme celý proces prověřovat,“ sdělila CNN Prima NEWS mluvčí policie Vlasta Suchánková.

Teď bude na kriminalistech, aby zjistili, kde je pravda. Jisté je, že kvůli zbytečnému a riskantnímu předjíždění zemřela nevinná řidička a její tříletý chlapec tak už nikdy svoji matku neuvidí.

Tagy: