Fenina v Barceloně zbili fanoušci. Policisté nás pak drželi ve s*ačkách, stěžuje si

Ve čtvrtfinále Evropské ligy okouzlili fotbalový svět fanoušci Eintrachtu Frankfurt, kteří v obrovském počtu vyrazili podpořit svůj tým pro odvetu se slavnou Barcelonou. V katalánské metropoli jich bylo 30 000 a nechyběla mezi nimi ani bývalá hvězda klubu Martin Fenin. Jeho výlet však skončil velkou nepříjemností – zmlátili ho katalánští fanoušci a měla ho i zatknout policie.

Z třech desítek tisíc fanoušků Eintrachtu Frankfurt se na jich gigantický stadion Camp Nou dostaly více než dvě třetiny. Mnoho z fanoušků Frankfurtu si zajistilo místo na tribuně tím způsobem, že odkoupili lístek od nepříliš loajálních podporovatelů Barcelony, a vytvořili tak svému týmu prakticky domácí atmosféru.

Překvapivou výhru německého týmu 3:2, která spolu s výsledkem z prvního zápasu znamenala postup Eintrachtu do semifinále Evropské ligy, viděl přímo z ochozů i Martin Fenin. Bývalý reprezentační útočník hrál za „Die Adler“ mezi lety 2008 až 2011 a klubu zůstal věrný i nadále.

Euforii z proniknutí mezi nejlepší čtyřku však Feninovi zkazil zážitek po konci utkání. Na svém Instagramu publikoval video, na kterém lze vidět, jak ho zezadu napadne dvojice mužů – jeden z nich měl na sobě barcelonský dres. Fenin se následně zvednul, ale to prý nebyl konec. Podle něj se obětí útoku stala i jeho žena Beata.

K příspěvku napsal: „Po zápase na Camp Nou jsme byli napadeni a následně byli na 36 hodin uvěznění v těch největších s*ačkách na zemi bez jídla a bez pití.“ Svůj post zakončil ironickými slovy: „Bravo Barca, Bravo España.“

Redakce CNN Prima NEWS se pokoušela 35letého fotbalistu momentálně působícího v dresu Řeporyjí v 1.A třídě kontaktovat a zjistit od něj další podrobnosti. Odpověděl pouze SMS zprávou. „Prosím, až zítra. Jsme dvě hodiny na svobodě a ve strašném šoku, hlavně moje žena,“ napsal Fenin.

Do Frankfurtu se před 14 lety stěhoval z Teplic za částku přesahující čtyři miliony eur. V bundesligovém působišti debutoval hattrickem, ovšem časem šel výkonnostně dolů. Do toho se začaly objevovat problémy s disciplínou a jeho kariéra měla sestupnou tendenci. Mistr světa do 20 let z roku 2007 se pokoušel o restart v Chotěbuzi, pak se vrátil do Česka, ale na nejvyšší profesionální úrovni se už neudržel.

Tagy: