Kazmův film vidělo přes půl milionu lidí. Řadě kin zachránil sezonu, říká distributor

Kazma

Přes 500 tisíc diváků už vidělo během pouhých 20 dnů promítání v kinech celovečerní film ONEMANSHOW: The Movie. Snímek se stal během srpna extrémně diskutovanou událostí, vzbudil nebývalou vlnu ohlasů a kontroverzí, někteří lidé ho milují, zatímco jiní kritizují. Jisté je, že se stal jedním z divácky nejúspěšnějších filmů poslední doby.

Hranice půl milionu prodaných vstupenek dosáhl Kazmův film jako teprve třetí film v letošním roce, a to po celosvětových hitech Avatar: The Way of Water a Barbie.

„Jedná se bez nejmenšího sporu o fenomenální úspěch,“ říká Martin Palán, ředitel distribuční společnosti Bontonfilm, která film do kin uvedla.

ČTĚTE TAKÉ: Kazma zboural česká kina. Že na to šel někdo už jedenáctkrát? Lidi jsou blázni, směje se

„Film se stal opravdovou událostí, přinesl úplně jiné pojetí a odvahu dělat věci jinak. Přivedl do kin mladé publikum a diváky, kteří jinak do kina přestali chodit. Často se píše, že o film už není zájem a sály jsou prázdné, nicméně faktem je, že tři týdny v kuse je ONEMANSHOW: The Movie na čele žebříčku návštěvnosti a pro mnoho kin takříkajíc zachránil sezonu. Z hlediska návštěvnosti ho po třech týdnech promítání srovnáváme už jen s těmi nejúspěšnějšími globálními trháky, to hovoří za vše,“ dodává Palán.

PODÍVEJTE SE: Kamil Bartošek alias Kazma promluvil o svém filmu

Tagy: