Ferrari slaví domácí triumf. Leclerc zvítězil před McLareny, Verstappen až šestý

Závodník Charles Leclerc slaví své druhé letošní vítězství ve formuli 1. Jezdec Ferrari vyhrál Velkou cenu Itálie, když v Monze profitoval ze strategie jediné zastávky v boxech. Za monackým pilotem skončili jezdci McLarenu Oscar Piastri a Lando Norris. Úřadující šampion Max Verstappen z Red Bullu skončil šestý.

Charles Leclerc startoval v Itálii ze čtvrté pozice. Na konci závodu to byl ale právě on, kdo se radoval z vítězství. Italské Ferrari ve svém domácím závodě v Monze vsadilo na strategii jedné zastávky v boxech, zatímco soupeři měnili pneumatiky dvakrát.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Rána pro fotbalový svět: Náhle zemřel legendární obránce. Ve 39 letech podlehl těžké nemoci

Díky zvolené taktice se Leclerc dostal před své soupeře a zvítězil. Za ním dojely vozy McLarenu, které řídili Oscar Piastri a Lando Norris. Leclercův týmový kolega, Španěl Sainz, skončil čtvrtý.

Úřadující šampion a lídr mistrovství světa Nizozemec Max Verstappen dojel na šestém místě. Vyrovnal tak svůj nejhorší výsledek v letošní sezóně. V čele soutěže má náskok 62 bodů na druhého Norrise. Britský rival si v Monze připsal i bonusový bod za nejrychlejší kolo závodu.

Další závod vozů F1 se pojede za dva týdny v ázerbájdžánském Baku.

MOHLO VÁM UNIKNOUT: Snad se MotoGP do Brna vrátí, řekl legendární Valentino Rossi pro CNN Prima NEWS

Tagy:
závody Ferrari McLaren Itálie Formule 1 Motorismus Charles Leclerc Monza Lando Norris Oscar Piastri Max Verstappen