Strach ve Kdyni: Vykopu ti zuby, udavači. Zuřivý muž zdemoloval auto, teď zastrašuje svědky

Muže, který ve čtvrtek v Kdyni zaútočil na dvojici seniorů a zdemoloval jim auto, místní obyvatelé popisují jako šílence a feťáka. Prý z něj mají strach. Případem se nyní již zabývá policie. Za své jednání si agresor může odsedět až dva roky za mřížemi.

Video, které ve čtvrtek na náměstí v Kdyni natočili svědci, zachycuje agresivního muže, který jako smyslů zbavený skáče po kapotě auta a pak nohama vykopne přední sklo. Dvojici seniorů, kteří sedí uvnitř, vulgárně nadává a vyhrožuje jim smrtí.

„Já v tom autě sedět, tak ho sejmu. On byl asi vyfetovanej a jestli byli uvnitř starší lidi, určitě se báli,“ řekl jeden z dotazovaných v anketě CNN Prima NEWS. „On začal rajtovat po předním skle. Viděl jsem akorát nějakého starého pána, do něj snad i kopnul,“ dodal další svědek. „Je to teda pěknej šílenec,“ podotkl další místní obyvatel.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Plzeňští bezdomovci se bojí vraha, který oběti uřízl genitálie. K případu promluvil svědek

Podle psychoterapeuta Miroslava Jirmana šlo o nebezpečnou situaci, protože nikdo v daný moment nemohl tušit, co agresor udělá. „Je ve stavu, kdy není schopen za sebe zodpovídat a neumí respektovat společenské normy,“ popsal Jirman.

Agresivním útokem už se zabývají domažličtí kriminalisté. „Ve věci jsme zahájili úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestných činů výtržnictví a poškození cizí věci,“ uvedla mluvčí Policie ČR Dagmar Brožová.

Problémy se zákonem měl muž podle policistů  už v minulosti. Podle místních užívá drogy a pije alkohol. Pak mívá silné záchvaty agresivity, při kterých je prý nebezpečný svému okolí. „Lidi z něho mají strach. On, když se nafetuje, tak vyhrožuje, řve, plive na lidi,“ sdělil místní obyvatel. „Je to blázen, feťák, zloděj,“ dodal další obyvatel Kdyně.

Muž, kterému místní říkají Chomutovák, bydlí na sídlišti u svých prarodičů. Od incidentu se prý doma neukázal. Redakce Krimi zpráv v neděli mluvila s jeho dědečkem. „Policisté mi ani neřekli, že nějaký auto rozbil, akorát, že tam do něj kopal,“ řekl agresorův dědeček.

Po řádění na náměstí nadýchal přes dvě promile. Policisté ho proto odvezli vystřízlivět na záchytku. Na svém facebookovém profilu pak napsal: „To nebyla babka s dědkem, ale dva Ukrajinci, kteří měli dědkovo auto, a ty dvě ukrajinský mr*** mi koply do psa, proto se to stalo. Ty udavači vyjeba***, ty se tady přiznáš sám, nebo ti vykopnu z drž** zuby,“ napsal útočník, který si za své jednání může odsedět až dva roky za mřížemi.

Tagy: