Hazard na plzeňském úseku smrti. Taxikář z videa předjížděl na plné čáře, zachránili ho druzí

Palubní kamera jednoho z řidičů na Plzeňsku natočila taxikáře, který svými manévry ohrozil hned několik lidí. Na plné čáře začal předjíždět a kdyby další řidiči včas nezareagovali, mohlo dojít k tragické nehodě. Místo totiž patří k nejrizikovějším v Česku.

Záběry z palubní kamery zachycují řidiče taxislužby během předjížděcího manévru. Během něj taxikář zjistí, že má v protisměru další auto. Šofér předjížděného vozu naštěstí zpomaluje a uhýbá. Stejně zareaguje i protijedoucí řidič. „Kdyby se zachovali jinak, mohlo dojít k velkému kolapsu,“ uvedl Eldar Dzhalilov, majitel taxislužby u které dotyčný řidič pracuje.

„Nesmí omezit ani ohrozit vozidlo, které předjíždí, a navíc ani vozidlo v protisměru. Tohle jsou nejtěžší dopravní nehody, protože většinou vzniká čelní náraz,“ podotkl dopravní expert Richard Topinka.

Řidič navíc začal předjíždět na plné čáře, a to v místě, které patří k nejnebezpečnějším v Česku. Mezi lety 2015 až 2017 se zde odehrálo 12 nehod, které si vyžádali jeden lidský život a sedm těžce zraněných. „Počínal si neohleduplně. Když to přeženu, hraničí to s trestným činem obecného ohrožení,“ sdělil Topinka.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Bezohledný řidič v Brně srazil chodce a ujel. Nechápu, říká muž, který vše zachytil na kameru

„Nechápu, proč ti lidé takhle spěchají a ohrožují nejenom sebe, ale i lidi, kteří jedou podle předpisů,“ popsal řidič Václav Dyk. „To je dnes a denně. Když máte v autě dvě malé děti, tak se fakt bojíte,“ uvedla řidička Eva Kopečková.

Taxikář mlčí, hrozí mu vyhazov

Redakce Krimi zpráv se snažila řidiče taxíku kontaktovat. Telefon ale nezvedá ani svému šéfovi. Prý požádal o zdravotní volno. Až se vrátí do práce, bude mít co vysvětlovat. „Pokud se prokáže, že auto řídil, bude samozřejmě následovat nějaký kárný proces a možná i ukončíme spolupráci,“ řekl Dzhalilov.

Podle majitele taxislužby nebylo auto ve službě, protože na střeše chyběla svítilna s označením taxi. Na záběrech je ale vidět, že v danou chvíli jelo v autě několik osob. „Jestli se takhle chová, tak nepatří za volant taxislužby,“ řekl Topinka.

Jelikož se řidič, jehož palubní kamera nebezpečný manévr natočila, neobrátil na policii, nebudou se policisté chováním řidiče zatím zabývat.

Tagy: