Slováci řeší COVID-19: Fico zpochybňuje očkování a WHO, pandemii šetří konspirátor

Robert Fico

Slovenský poslanec o šetření pandemie koronaviru

Slovenský premiér Robert Fico podpořil svého zmocněnce pro šetření pandemie koronaviru, kterým je kontroverzní poslanec Peter Kotlár. Politik známý svými konspiračními teoriemi nejen o covidu-19 například tvrdí, že „na Slovensku žádná pandemie nebyla“ a „covid-19 vyvíjeli v laboratořích na Ukrajině“, stejně tak se staví proti očkování. Fico jej nyní v jeho slovech podpořil a opřel se do Světové zdravotnické organizace (WHO). Kotlár nyní navíc žádá bližší data o tom, jak COVID-19 pustošil Slovensko. Kauza nenechává klidným ani prezidenta Petra Pellegriniho, který se staví proti Kotlárovi a přirovnává ho k diktátorovi KLDR Kim Čong-unovi.

„Nejzávažnějším důsledkem celé této vykonstruované operace s názvem ‚pandemie COVID-19’ bylo ohrožení lidského zdraví a uvědomění si naivity obyvatelstva planety podprahově poslouchat,“ pronesl minulý týden na půdě Národní rady Kotlár. Podle jeho zprávy byl virus uměle vytvořen v čínském Wu-chanu a „šíření bylo zabezpečeno infikací během armádních olympijských her v roce 2019“.

ČTĚTE TAKÉ: Fico zažaloval Bárdyho: Kvůli knize chce celkem pět milionů. Je to šikana, namítá novinář

Zákonodárce zvolený za koaliční Slovenskou národní stranu (SNS) se mimo jiné opřel i do Ukrajiny. Oporu našel v tvrzeních ruského prezidenta Vladimira Putina. „Její úloha na pokračování výzkumu a financování laboratoří následně po armádních olympijských hrách je teď účelově zpochybňována, avšak obavy, které pochází od prezidenta Putina prohledáním biolaboratoří, je fakt, který je zaznamenaný. Po vpádu ruských vojsk disponovala Ruská federace důkazy o přítomnosti i financování jejich činností z USA,“ pokračoval dále Kotlár ve svém výkladu.

Poslanec také prohlásil, že „SARS-CoV-2 je biologickou zbraní a časem to uznají i soudy“. Stejně tak naznačil, že pandemie byla aktem „bioterorismu“. Po Ficovi bude požadovat, aby na Slovensku ukončil očkování mRNA vakcínami, které podle něj „mění DNA“ či „způsobují autoimunní a nádorová onemocnění“.

Opozice jeho slova ostře kritizovala jako nesmyslná. Oporu však Kotlár nalezl u nejsilnějšího hráče slovenské politiky. „Všichni jsme slyšeli návrhy odmítnout řízení pandemie do budoucnosti na úrovni Světové zdravotnické organizace, v čemž má zmocněnec moji politickou podporu,“ vyjádřil se na adresu Kotlára premiér Robert Fico.

Ten mu tak dal jasně najevo, že se za něj a jeho zprávu staví. „Já nejsem lékař, ale všichni víte, že jsem osobně důsledně odmítal očkování proti covidu experimentálními vakcínami. Mám kolem sebe kopu lidí, kteří po očkování prošli vážnými zdravotními problémy,“ nechal se dále slyšet Fico ve svém videu na Facebooku.

ČO SA NEZMESTILO NA TLAČOVKU XXIX

ČO SA NEZMESTILO NA TLAČOVKU XXIX. Prečo si myslím, že je správne ísť do Moskvy na oslavy víťazstva nad fašizmom? Prečo nesúhlasíme s vysokými clami na dovoz čínskych elektromobilov do Európy? Čo s nepokojom na Slovensku, ako vidím prácu splnomocnenca vlády pre pandémiu Covidu a ďaľšie odpovede na často kladené “prečo” sa snažím poskytnúť v tomto príspevku.

Posted by Robert Fico on Saturday, October 5, 2024

Slovensko se vzdaluje od světa

Kotlár, vystudovaný ortoped s pověstí konspirátora, si už v minulém týdnu stěžoval, že nemá k dispozici dostatek dat. To mu sice nebránilo pronášet výše zmíněné soudy, ale nyní by se k těmto datům mohl dostat. Nyní, posilněný o podporu Fica, by o ně totiž mohl zažádat. A s takovou podporou by mohl uspět. Pro Denník N uvedl, že bude žádat přístup „ke všem datům, dokumentům, lékařským zprávám, záznamům chorobopisům i úmrtním listům“.

Ke kritice se už kromě opozice přidali i jeho spojenci, konkrétně ministr školství Tomáš Drucker, ale především prezident Peter Pellegrini, který donedávna vedl koaliční stranu Hlas-SD, za kterou je ve vládě i právě Drucker.

„Tato (Ficova) vláda slibovala, že se bude lidem lépe žít. Ale pokud budeme řešit takové zprávy jako od pana Kotlára, když se jako jediná země na světě vzdalujeme od WHO, což si nedovolil ani Kim Čong-un, tak to nebude dobrý směr,“ pronesl na adresu Kotlára slovenský prezident v rozhovoru pro televizi TA3.

Tagy:
zdraví Slovensko očkování Ukrajina politika vakcína pandemie Světová zdravotnická organizace Peter Pellegrini Robert Fico koronavirus COVID-19 koronavirová opatření vakcína proti COVID-19 Slovenská národná strana Peter Kotlár nemoci a zdravotní potíže zdravotní ošetření a postupy epidemie a pandemie