„Ficův konspirátor“ Kotlár: Covid tvořili i na Ukrajině, vakcíny jsou biologická zbraň

Slovenský vládní zmocněnec pro vyšetřování pandemie koronaviru Peter Kotlár.

Slovenský poslanec o šetření pandemie koronaviru

Slovenský poslanec za SNS a vládní zmocněnec pro vyšetřování pandemie koronaviru Peter Kotlár přišel se závěrem svého výzkumu týkajícího se covidu-19. Vystudovaný ortoped v něm tvrdí, že vakcíny mRNA jsou biologickou zbraní, například měnící DNA, a volá po jejich zákazu. Zároveň však uvedl, že pro svá tvrzení nemá data a vakcínu testoval prý jen na sobě. Kotlár už v minulosti proslul výrokem, že na Slovensku „žádná pandemie nebyla“. A šířil i další konspirační teorie.

Kotlár závěry svého šetření, ke kterému byl pověřen slovenským premiérem Robertem Ficem, zveřejnil na tiskové konferenci ve středu. Pronesl zde řadu bludů, které byly již mnohokrát vyvráceny experty z řad různých světových epidemiologů a virologů.

ČTĚTE TAKÉ: Fico zažaloval Bárdyho: Kvůli knize chce celkem pět milionů. Je to šikana, namítá novinář

„Nejzávažnějším důsledkem celé této vykonstruované operace s názvem ‚pandemie COVID-19’ bylo ohrožení lidského zdraví a uvědomění si naivity obyvatelstva planety podprahově poslouchat,“ pronesl mimo jiné na půdě Národní rady Kotlár. Podle jeho zprávy byl virus uměle vytvořen v čínském Wu-chanu a „šíření bylo zabezpečeno infikací během armádních olympijských her v roce 2019“.

Zákonodárce zvolený za koaliční Slovenskou národní stranu se mimo jiné opřel i do Ukrajiny. Oporu našel v tvrzeních ruského prezidenta Vladimira Putina.

„Úloha Ukrajiny na pokračování výzkumu a financování laboratoří následně po armádních olympijských hrách je teď účelově zpochybňována, avšak obavy, které pochází od prezidenta Putina prohledáním biolaboratoří, je fakt, který je zaznamenaný. Po vpádu ruských vojsk disponovala Ruská federace důkazy o přítomnosti i financování jejich činností z USA,“ pokračoval dále Kotlár ve svém výkladu.

Poslanec také prohlásil, že „SARS-CoV-2 je biologickou zbraní a časem to uznají i soudy“. Stejně tak naznačil, že pandemie byla aktem „bioterorismu“. Po Ficovi bude požadovat, aby na Slovensku ukončil očkování mRNA vakcínami, které podle něj „mění DNA“ či „způsobují autoimunní a nádorová onemocnění“.

Kde jsou důkazy?

Důkazy o svých tvrzeních však veřejnosti zatím nechce ukázat, hodlá je nejprve poskytnout Ficově vládě. Na dotaz novinářů uvedl, že „není podstatné, odkud důkazy má“.

Kotlár zároveň uvedl, že nemá k dispozici data jednotlivých úřadů, protože s ním „nespolupracují“. Pro to má však své vlastní zdůvodnění. „Předložením důkazů o jejich činnosti by samy (úřady) přiznaly, že konaly v rozporu se zákonem nebo medicínskými principy,“ tvrdí Kotlár.

Ministryně zdravotnictví Zuzana Dolinková se zatím ke Kotlárově zprávě nevyjádřila. Pouze před jeho tiskovou konferencí uvedla, že ji zatím nečetla, s Kotlárem nemluvila a napřed by zpráva měla být předložena i projednána na vládě.

Opoziční poslanci Kotlára za jeho výroky ostře kritizují. „Slyšeli jsme jen snůšku už milionkrát omílaných a dokázaných nepravd,“ tepal Kotlára například poslanec za Svobodu a Solidaritu (SaS) Tomáš Szalay před slovenskými médii včetně TV JOJ. Dodal, že Dolinková by měla zmocněncovu zprávu jednoznačně odmítnout.

Podobně hovořil i zákonodárce za Křesťanskodemokratické hnutí (KDH) Peter Stachura. „Pan Kotlár je dezinformátor, který nemá dostatek informací a tyto věci, které šíří, jsou jednoduché lži,“ nechal se slyšet Stachura. Poslanec Progresivního Slovenska (PS) Oskar Dvořák zase konstatoval, že Kotlár nemá žádná data a Dolinková by měla podle něj trvat na jeho odvolání z funkce zmocněnce.

Tagy:
zdraví Vladimir Putin Slovensko zbraň Olympijské hry očkování Ukrajina vakcína Robert Fico koronavirus COVID-19 koronavirová opatření přenosné nemoci Sloboda a Solidarita Peter Kotlár Zuzana Dolinková nemoci a zdravotní potíže zdravotní ošetření a postupy epidemie a pandemie Peter Stachura