Trest za facku na Oscarech? Studia ruší snímky, ve kterých měl hrát Will Smith

Filmová studia ruší filmy, ve kterých měl hrát Will Smith

Americký herec Will Smith dostal desetiletý zákaz vstupu na udílení cen Oscar za facku, kterou uštědřil komikovi Chrisi Rockovi. Filmoví producenti nyní navíc ruší natáčení některých filmů a seriálů, ve kterých měl hrát. Americký herec přišel například o pokračování sci-fi filmu Bright.

Pokračování amerického akčního filmu Bright režiséra Davida Ayera z roku 2017, v něm měl hrát právě Will Smith, bylo již naplánováno. Nyní se ale objevila informace, že platforma Netflix vše zrušila. Podle agentury Bloomberg to ale s incidentem na předávání Oscarů nesouvisí.

Jenže to není jediný zrušený projekt se Smithem. National Geographic prozatím odložil natáčení seriálu Pole to pole, které mělo začít za tři týdny, informoval web Daily Mail. Will Smith měl hrát také ve filmech Bad Boys 4 a Fast and Loose, i jejich natáčení ale bylo pozastaveno.

Zda to má souvislost s incidentem na Oscarech, či nikoliv, není zcela jasné. Podle webu hitc.com se fanoušci obávají, že by k ledu mohlo jít i pokračování filmu Já, legenda. Vznik druhé části amerického sci-fi filmu byl oznámen letos v březnu.

Po březnovém incidentu Smith rezignoval na členství ve filmové akademii. Předešel tím rozhodnutí akademie, která mu později zakázala účast se jakékoliv její akci. „Po dobu deseti let nebude panu Smithovi povoleno zúčastnit se programů akademie osobně nebo virtuálně,“ stojí v jejím v prohlášení, ve kterém také vyjádřila vděčnost Chrisi Rockovi za to, že i přes napadení zachoval klid.

Smith komika Rocka fyzicky i slovně napadl kvůli vtipu o vzhledu jeho manželky Jady Pinkettové-Smithové, která trpí alopecií (onemocnění způsobující vypadávání vlasů, pozn. red.), a má proto vyholenou hlavu. Když Rock zažertoval, že se těší na její roli v pokračování filmu G. I. Jane, ve kterém měla hlavní postava ztvárněná Demi Mooreovou velmi krátký sestřih, vstal Smith ze svého místa a v přímém přenosu moderátora udeřil do obličeje. Pak na něj ještě z publika dvakrát zařval: „Neber si do své hnusné huby jméno mojí ženy!“

Tagy:
film Oscar Netflix Bloomberg Will Smith Ceny Oscar Chris Rock ceremoniál Cen Akademie Demi Mooreová David Ayer National Geographic Society Bad Boys Bright