Football Fanatics: V Manchesteru United jsou břídilové. Daří se jim jako uhelným elektrárnám

Harry Maguire (vpravo) patří mezi nejkritizovanější hráče Manchesteru United. Leckdo má pocit, že jeho výkony zcela neodpovídají gáži.

Football Fanatics: Výběr trenéra Manchesteru United

Historie mluví jasně. Manchester United je nejúspěšnějším fotbalovým klubem v Anglii – má nejvíce domácích titulů. Ale v současné době se mu daří s nadsázkou asi tak jako uhelným elektrárnám. Takový příměr použil Mikoláš Tuček v pořadu Football Fanatics na CNN Prima NEWS.

Nějak to jede, ale na zářnou budoucnost to nevypadá. Tímto způsobem by se dal popsat současný Manchester United.

Podle novináře Financial Times Simona Kupera, který napsal knihu o ekonomice fotbalu s názvem Soccernomics, nerozhodují o úspěchu peníze utracené za posily a hodnota kádru, ale to, kolik hráčům platíte. „Máš nejlepší hráče, měl bys jim nejvíce platit, tudíž bys měl vyhrávat. „Celá myšlenka je samozřejmě propracovanější, ale tahle metrika je prověřená časem. A my se podíváme na Premier League. Kdo to dělá nejhůř?“ pokládá otázku v pořadu Football Fanatics Mikoláš Tuček.

I díky last minute příchodu Cristiana Ronalda Manchester United utratí na výplatách suverénně nejvíce z celé anglické Premier League. V tabulce skončili „Red Devils“ až na šestém místě, navíc brzy vypadli ze všech pohárů. Příští sezonu budou hrát jen Evropskou ligu, nikoliv Ligu mistrů.

„Z našeho pohledu jsou tedy největší břídilové ligy. Problémem je, že nikdo nenavázal na trenérskou legendu Sira Alexe Fergusona,“ podotýká Tuček. Zatím se nepovedlo najít ideálního kouče. A vy se můžete podívat, jak se asi zrodila v kancelářích stadionu Old Trafford volba končícího lodivoda Ralfa Rangnicka.

Tagy:
Premier League Manchester United fotbal sport Ralf Rangnick Mikoláš Tuček Football Fanatics