Fotbalista Jankto utrácí miliony za hráče Counter-Striku. Zlákal slovenskou legendu

Český fotbalista Jakub Jankto

Gaming: Jak vypadá práce profesionálního hráče her?

Hráčská legenda se vrací na domácí scénu a v českém esportu se opět roztáčí miliony korun. Tým Sampi fotbalového reprezentanta Jakuba Jankta oznámil novou soupisku v populární týmové střílečce Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO), se kterou chce ovládnout tuzemské turnaje. Má i mezinárodní ambice. „Jsou to milionoví kluci,“ věří Jankto.

Tým Sampi se ve svých řadách dočkal několika nových tváří. Podle zákulisních informací CNN Prima NEWS jde o milionový esportový obchod, což v týmovém prohlášení nakonec potvrdil i Jankto. „Bavíme se o investici v řádech milionu korun, která byla potřeba k sestavení této pětky,“ sdělil český fotbalista.

Velkou pozornost budí především návrat slovenského snipera Ladislava Kovácse, známého pod přezdívkou Guardian. Ten patří mezi historicky nejlepší hráče česko-slovenské Countera-Strike scény. První úspěchy sbíral už před více než deseti lety a oblékal dresy slavných esportových klubů FaZe Clan či Natus Vincere.

Třicetiletý střelec si podle webu Esports Earnings odnesl za svou kariéru na výhrách z turnajů přes 18 milionů korun. Nyní se v Sampi pokusí o návrat na českou a především mezinárodní scénu.

Český fotbalista a majitel Sampi v jedné osobě Jakub Jankto musel otevřít peněženku a vykoupit hned několik dalších hráčů. Z Enterprise Esports přišla dvojice Andrej „Adejis“ Kameništiak a Matúš „Matys“ Šimko. Především druhý jmenovaný esportovec se řadí mezi nejlepší CS:GO hráče na domácí scéně.

Přestupem do Janktova týmu se z něj stal rekordně nejdražší hráč v českém a slovenském esportu. Znovu se tak posunula hranice, kterou na začátku roku prolomil tým Sinners nákupem Davida Bílého, jehož transfer dosáhl sedmiciferné sumy. Dále Sampi koupili Lukáše „savana“ Lintnera z týmu eSuba. Pátým a posledním hráčem se stal Michal „T4gg3D“ Vrzal.

„Matys se stal po ‚forsyym‘ dokonce nejdražším hráčem na česko-slovenském trhu. O hráčích jsme stoprocentně přesvědčeni, že to dotáhnou daleko a herně porostou. Jsou stále mladí a mají před sebou velkou budoucnost. I kvůli tomuto potenciálu nám dává smysl do týmu investovat. Mají na sobě značku milionových kluků. I s touhle tíhou se budou muset vypořádat,“ uvedl Jankto.

Český fotbalista ale musel investovat také do nového trenéra. Ti jsou na české scéně nedostatkovým zbožím, proto tým Sampi musel sáhnout ke konkurenci a z týmu Dynamo Eclot přivedl Jakuba Kokošku.

„Ačkoliv to osobně pokládám za jeho chybu, rozhodli jsme se i vzhledem k respektu k jeho odvedené práci mu vyhovět,“ okomentoval přestup na klubovém webu šéf Dynamo Eclot Martin Novotný.

Tuzemská esportová scéna tak znovu vyrostla o další miliony korun. Od Sampi se proto očekává, že se pokusí svrhnout z trůnu současnou českou jedničku Sinners, která v posledních dvou letech ovládla Tipsport MČR v Counter-Strike: Global Offensive.

Vzhledem k vynaloženým finančním prostředkům se ale Sampi budou muset předvést i na mezinárodní scéně. V současné době se tým nachází až ve druhé stovce světového žebříčku, Kovács a jeho spoluhráči se však netají touhou probojovat se mezi třicítku nejlepších.

Tagy: