Další průšvih Davida Limberského. Policie ho zadržela na hokejovém MS, skončil na záchytce

Fotbalista David Limberský

David Limberský měl na hokejovém MS problém s policií

Už během aktivní fotbalové kariéry provázely nyní už bývalého reprezentačního obránce Davida Limberského několik afér. Teď o sobě dal vědět během mistrovství světa v hokeji. Pořadatelé z pražské O2 areny na něj museli zavolat policii.

Zatímco naši hokejisté slaví zlatý triumf, fotbalista David Limberský musí řešit další problém. Během čtvrtfinále MS se bývalý obránce české fotbalové reprezentace nepohodl s pořadateli v O2 areně. Zasáhnout nakonec musela i policie.

ČTĚTE TAKÉ: Sněženky a machři se potkali po 42 letech. Slávu jsem tehdy neustál, přiznal Duchoslav

„Minulý týden ve čtvrtek při zápase České republiky s Amerikou jsme na základě oznámení od pořadatelů řešili nevhodné chování jednoho z hostů v hokejové hale, kde jsme provedli asistenci s jeho vyvedením ven z haly. Následně se tento muž pokusil vrátit zpět. Přeskočil turnikety, proto musel být za použití donucovacích prostředků omezen na osobní svobodě. Jelikož byl pod vlivem alkoholu, kdy nadýchal více než dvě promile, musel být následně převezen na protialkoholní záchytnou stanici,“ sdělil pro CNN Prima NEWS pražský policejní mluvčí Jan Daněk.

K události se vyjádřil i sám Limberský. „Ano, vyvedli mě kvůli nedorozumění. Já jsem se chtěl vrátit, protože jsem měl platný lístek, ale oni řekli, že ne. Oni před tou O2 arenou řekli, že klidně můžu jít pryč, ale cítil jsem, že jsem nic neudělal, tak jsem se chtěl vrátit. Na základě toho mě odvezli,“ řekl bývalý fotbalista.

Limberský začal s profesionální kariérou v rodné Plzni. Krátce působil také v italské Modeně, londýnském Tottenhamu a pražské Spartě. Po návratu do Plzně v roce 2008 se stal jedním z pilířů zlatých časů Viktorie. S týmem získal pět mistrovských titulů, vyhrál český pohár, dvakrát superpohár a zahrál si také v evropských pohárech včetně Ligy mistrů. Limberský si rovněž vysloužil stabilní místo v reprezentaci, za kterou si zahrál i na dvou evropských šampionátech. Celkem v národním týmu odehrál 40 zápasů a dal jeden gól. Po konci hráčské kariéry působí Limberský jako sportovní ředitel třetiligového klubu TJ Jiskra Domažlice.

MOHLI JSTE PŘEHLÉDNOUT: Hokejový šampionát v Praze bořil rekordy. Kolik se v aréně vypilo piv a snědlo klobás?

Tagy: