Český fotbalový dům v Lipsku zasáhl orkán. Rozmetal venkovní vybavení, ukazují záběry

Český fotbalový dům v Lipsku zasáhl orkán

Český fotbalový dům v Lipsku postihl orkán

Český fotbalový dům v německém Lipsku postihl orkán. Část vybavení byla poškozena, řádění počasí se obešlo bez zranění. Informovala o tom agentura Aktu.cz. Fanzónu před turnajem EURO 2024 zřídila Fotbalová asociace České republiky.

Zhruba tři a půl hodiny před výkopem, v úterý v 17:30, se nad městem spustila silná bouřka, takže pořadatelé museli fanzónu uzavřít. Déšť po 20 minutách ustal, příznivci českého celku už vyrazili pochodem ke stadionu.

ČTĚTE TAKÉ: Duel s Portugalskem? Umělá inteligence předpověděla vítěze, očekává i Ronaldův gól

Před prudkými lijáky doprovázenými blesky, krupobitím a silným větrem varovali již během úterý tamní meteorologové. Pásmo nepříznivého počasí má přecházet od západu na východ země, informuje web sportschau.de.

V Berlíně například uzavřeli prostor pro fanoušky, který se nachází u Braniborské brány a Říšského sněmu. K tomuto kroku se rozhodli i organizátoři v Kolíně nad Rýnem, Düsseldorfu, Gelsenkirchenu i Dortmundu, kde v 18:00 odstartovalo utkání mezi Tureckem a Gruzií, připomněl web tagesschau.de.

O silných bouřkách u našich západních sousedů informoval i Český hydrometeorologický ústav. „Přes Německo postupuje k východu až severovýchodu rozsáhlý a intenzivní konvektivní systém, který se začíná přibližovat k naší severozápadní hranici,“ uvedli experti krátce před šestou hodinou odpoledne na síti X.

Na jihu systému se navíc vytvořila silná supercela, jež by se mohla přesunout i nad naše území. Jev přináší i kroupy o velikosti tří až pěti centimetrů společně se silnými nárazy větru s rychlostí okolo 90 km/h.

„Podmínky pro to, aby na našem území tyto bouřky zůstaly při životě, jsou docela příznivé (ucházející CAPE, vysoký střih větru a výraznější stáčivost větru mezi zemí a 3 km). Podle výpočtů některých modelů se zdá, že by sever našeho území mohl být tímto systémem zasažen,“ varovali meteorologové v příspěvku.

MOHLO VÁM UNIKNOUT: Máme šanci, hráči musí ukázat chtíč po vítězství, řekl František Straka. Zavzpomínal na své zlomeniny nosu

Tagy: