Hvězdný Mbappé trénuje i se zlomeným nosem. Ukázal se v kontroverzní masce, rozhodne UEFA

Ofenzivní tahoun francouzské reprezentace Kylian Mbappé se na fotbalovém Euru nevzdává ani s nepříjemnou zlomeninou nosu. Na čtvrtečním veřejném tréninku na stadionu v Lipsku se ukázal v unikátní ochranné masce v barvách francouzské trikolóry. Barevná maska ovšem může narazit u evropské fotbalové asociace UEFA, informoval deník L'Equipe. Reprezentanti země galského kohouta vyzvou v pátek večer Nizozemsko.

Mbappého start proti Nizozemcům je zatím stále nejistý, připomněl L'Equipe. Klíčový bude nejen zdravotní stav francouzského kapitána, ale také stanovisko UEFA k barevné masce, upozornil web The Athletic.

ČTĚTE DÁLE: Hvězdný fotbalista Hübschman končí kariéru. Má medaili z EURO i trofej z Poháru UEFA

Vybavení musí být schváleno UEFA. „Zdravotní chrániče nošené na hřišti musí být jednobarevné, bez označení týmu a výrobce,“ píše se v pravidlech asociace. Francouzská fotbalová federace musí požádat UEFA o zvláštní povolení. Je pravděpodobné, že Mbappé nakonec nastoupí v méně nápadité jednobarevné masce.

Pětadvacetiletý Mbappé utrpěl nepříjemné zranění během pondělního utkání Francie s Rakouskem. Přestože někdejší útočník pařížského PSG zápas kvůli zlomenému nosu nedohrál, Francouzi zvítězili nad Rakušany 1:0.

Mbappého zranění sledují s obavami i v Madridu. Útočník, který má na kontě 80 mezinárodních zápasů a 47 branek, necelé dva týdny před šampionátem podepsal pětiletý kontrakt s Realem. Podle zahraničních médií by si měl ročně vydělat 15 milionů eur a k tomu jako volný hráč dostane přestupový bonus 100 milionů eur rozložený do pěti let.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Český fotbalový dům v Lipsku zasáhl orkán. Rozmetal venkovní vybavení, ukazují záběry

Tagy: