Brzy se uzdrav, Chrisi. Eriksena podporují hráči i fanoušci při každém zápase na Euru

„Zůstaň silný,“ vzkazují Christianu Eriksenovi fanoušci i hráči z ostatních týmů. Dánský záložník zkolaboval na fotbalovém Euru 2021 během sobotního utkání s Finskem, lékaři následně potvrdili, že prodělal zástavu srdce a desítky sekund nejevil známky života. Během neděle ale přišla zpráva, že je Eriksen stabilizovaný a komunikuje. Podpory se mu dostalo nejen během každého zápasu na turnaji, ale i z ostatních kontinentů.

„Chrisi, buď silný, miluju tě,“ vzkázal do kamer belgický kanonýr Romelu Lukaku hned poté, co v sobotním utkání s Ruskem otevřel skóre v 10. minutě. Eriksenův spoluhráč z Interu Milán se ke všemu vrátil i na následné tiskové konferenci: „Všichni ho dobře známe. Jsme rádi, že jsme vyhráli, ale naše myšlenky jsou s ním. Věřím, že se z toho zotaví. Jeho děti ho potřebují a my také.“

Vzkaz ve Wembley i od chlapce

Jméno hvězdného dánského záložníka provázelo samozřejmě i nedělní program fotbalového mistrovství Evropy. Při zápase Anglie s Chorvatskem se na londýnském stadionu Wembley rozsvítila obří obrazovka s nápisem „Jen to nejlepší, Christiane“.

Také fanoušci na tribunách, a bylo jedno, z jaké země jsou jejich oblíbenci, si přejí brzké uzdravení rodáka z dánského Middelfartu. Internetem putuje například fotografie malého fanouška Anglie s transparentem „Brzy se uzdrav“ nebo vzkazy od fanoušků Nizozemska, kteří v nedělním vstupu do turnaje udolali v napínavém utkání Ukrajinu.

S nápisem na triku pak přispěchal rakouský záložník Michael Gregoritsch, který vstřelil vítěznou branku v nedělním duelu proti Severní Makedonii. Pozadu nezůstali ani Švédové. Těm sice začíná turnaj až v pondělí, už v sobotu se ale vyfotili na tréninku před bílým transparentem, kterým dánského záložníka podpořili.

Góly věnovali bývalí i současní spoluhráči

Vzkazy ale nechodí jen z evropského šampionátu. Na svého bývalého spoluhráče z anglického Tottenhamu si vzpomněl i jihokorejský reprezentant Heung-Min Son, který Eriksenovi věnoval svou branku v asijské kvalifikaci na světový šampionát v roce 2022. Brzké uzdravení popřál i reprezentant Maroka a kolega dánského fotbalisty z Interu Milán Achraf Hakimi.

Dánský lékař Morten Boesen potvrdil, že Eriksen utrpěl srdeční zástavu a před tím, než ho doktoři resuscitovali, nejevil známky života. „Jak blízko jsme byli tomu, abychom ho ztratili? Nevím. Dostali jsme ho zpět po jedné defibrilaci, takže to šlo celkem rychle,“ řekl na tiskové konferenci. Eriksen je už stabilizovaný a komunikuje s okolím.

Odborníci ale varují, že pro devětadvacetiletého záložníka může náhlé selhání srdce znamenat konec kariéry. Jeho tým nakonec souboj s Finskem prohrál poměrem 0:1, na výsledku v tu chvíli ale nikomu moc nezáleželo.

Tagy: