GALERIE: Zaplněné ulice New Yorku i oslavy na pláži. Podívejte se, jak svět vítal nový rok

Lidé slaví příchod Nového roku na křižovatce Times Square v americkém New Yorku.

Oslavy v Sydney vyvrcholily 12minutovým ohňostrojem

Jako první mohli nový rok 2022 přivítat lidé na opačné polokouli. Díky posunu času tak oslavy zahájili v Tichomoří, Austrálii či ve východní Asii. Bujaré slavnosti posléze propukly i v Evropě, v Americe a zkrátka po celém světě. Prohlédněte si fotogalerii, jak v různých státech světa lidé nový rok vítali.

Pompézní oslavu Silvestra se rozhodli uspořádat v americkém New Yorku. Uprostřed proslulého Times Square se sešly tisíce lidí, aby mohly nový rok slavnostně přivítat. Město připravilo také program, na pódiu vystoupili různí umělci a také končící starosta New Yorku Bill de Blasio, který měl žoviální náladu a dokonce na pódiu zatančil.

Nový rok mnohdy jen v tričku a plavkách vítali v jihoamerické Brazílii. Ohňostroj tak řada lidí sledovala na pobřeží Atlantského oceánu, konkrétně na věhlasné pláži Copacabana v Riu de Janeiru.

Pozadu nezůstali ani Rusové. Slavnostní ohňostroj tak byl nad Kremlem a Chrámem Vasila Blaženého. Slavné Rudé náměstí bylo kvůli covidovým restrikcím téměř prázdné, ale v ulicích Moskvy poblíž náměstí lidé slavili ve velkém. Podobné to bylo i v Petrohradě. Pro Rusko je Nový rok zároveň nejvýznamnější událostí roku.

Příchod nového roku lidé slavili i v totalitní Severní Koreji. Na Kim Ir-senově náměstí se sešly davy Severokorejců, kteří sborově vítali nový rok

Jako první vítali nový rok v Tichomoří či Austrálii. V největším australském městě Sydney tak propukly jedny z prvních oslav Silvestra. Jak plynul čas, začaly Nový rok slavit i další země. Například v Iráku si tak příchod roku 2022 užívali lidé pod palmami. V Dubaji ve Spojených arabských emirátech pojali oslavy ve velkém stylu. Ohňostroj byl i na nejvyšší budově světa – Burdž Chalífa.

Zastínit se nenechaly ani evropské země. I přes covidové restrikce se okázalé oslavy konaly v hlavním městě Velké Británie. Ve francouzské Paříži pak lidé vyšli po ikonické třídě Champs-Élysées.

Tagy: