Milionový úlovek. Legendární profesionál v CS:GO posílil esportový tým fotbalisty Jankta

Profesionální hráč Counter-Strike: Global Offensive Ladislav Kovács, známý pod přezdívkou GuardiaN

Gaming: Legenda CS:GO scény je součástí týmu fotbalisty Jankta

Česká esportová scéna se dočkala velkolepého návratu. Legenda Counter-Strike scény Ladislav Kovács, známý pod přezdívkou GuardianN, se spojil s českým fotbalistou Jakubem Janktem a posílil jeho esportový tým Sampi. Nová sestava profesionálních hráčů stála Jankta miliony korun. „Jsem soutěživý typ, mám v krvi vítězit a chci být nejlepší na česko-slovenské scéně,“ řekl Kovács v rozhovoru pro pořad CNN Prima Gaming.

Několikamilionová investice do nového týmu je na poměry českého esportu poměrně velký obnos peněz. Fotbalový reprezentant českého národního týmu a záložník španělského Getafe Jakub Jankto si za lídra svého nového Counter-Strike mužstva zvolil Ladislava Kovácse. A těžko si pro tuhle roli mohl vybrat slavnější jméno. Třicetiletý profesionální hráč se této střílečce věnuje více než 15 let.

Od roku 2009 působí v zahraničních týmech a oblékal i dresy ukrajinského mužstva Natus Vincere či amerického klubu FaZe Clan. Během své kariéry si za vítězství v turnajích odnesl přes 18 milionů korun.

Loni v únoru ale opustil Natus Vincere a dlouho hledal nové angažmá. Několik měsíců vydržel v dánském klubu Team Singularity, tam se ale žádného úspěchu nedočkal. To chce změnit v českém Sampi.

„Dával jsem si pauzu. Byl jsem v Singularity, ale to bylo o zabití času. Neřekl bych, že se mi nechtělo hrát, ale neměl jsem chuť,“ vysvětlil redakci Kovács, co se v jeho kariéře odehrávalo v posledním roce a půl.

Vedle toho sledoval tuzemské turnaje a rozhlížel se, jestli by na domácí scéně byla možnost k návratu. Prostoru se dočkal v týmu Sampi společně s dalšími profesionály. Kvůli zapojení nové pětice hráčů musel Jankto investovat jednotky milionů korun, aby jednotlivé esportovce vykoupil z konkurenčních týmů.

Další finanční zátěží bude i měsíční gáže, která se u těch nejlepších světových es může pohybovat ve stovkách tisíc korun až v milionech. O peníze ale podle Kovácse vůbec nešlo. „Je to nějaká touha na závěr kariéry, byť to neznamená, že očekávám konec za půl roku nebo za rok,“ podotkl Kovács v rozhovoru pro pořad CNN Prima Gaming.

„Chci do toho dát všechno. Myslím, že individuálně i týmově můžu spoluhráčům mnoho předat a posunout je dál,“ popsal, co ho přilákalo zpátky na domácí scénu. Po akvizici nového týmu se na české esportové scéně začalo debatovat, jestli Sampi mohou sesadit z trůnu česko-slovenskou jedničku celek Sinners, který už dva roky dominuje domácím turnajům.

Ladislav Kovács se velkým prohlášením vyhýbá a snaží se držet při zemi. Přesto přiznává, že vzhledem k předchozím úspěchům v mezinárodních turnajích má v sobě chuť uspět a Sinners potrápit.

„S kluky jsme se bavili, že budeme hrát turnaje z MČR série. Chceme být mezi dvěma nejlepšími tuzemskými týmy a vyrovnat se Sinners. Pak půjdeme s cíli výše a výše,“ pokračoval GuardiaN. V následujících měsících se tým chce věnovat především tvrdému tréninku.

„Mám v krvi vítězit a chci být nejlepší na česko-slovenské scéně – nebo rovnou nejlepší na světě,“ nešetřil sebevědomím. Podle svých slov chápe, že takové tvrzení mohou jeho vlastní fanoušci považovat za přehnané. „Byl jsem ale se svými týmy na vrcholu světa a menší cíle mít nechci,“ uzavřel.

První zápasy přijdou už v červnu

Velké plány má i samotný majitel klubu Jankto. Ten neváhal své nové hráče označit za milionové kluky, kteří před sebou mají velkou budoucnost, a rovnou potvrdil, že bude jen na nich, aby se s takovou tíhou vypořádali.

Jak se s očekáváními poperou, napoví už červnový on-line turnaj ze série MČR. Mnohem zajímavější bude ale následující podzimní klání této série, které se odehraje v Praze. Vítěz si z něj odnese půl milionu korun. Největší zraky se samozřejmě upínají na finále mistrovství České republiky v listopadu, kde český šampion získá odměnu jeden milion korun.

Další díl pořadu CNN Prima Gaming můžete sledovat už tuto sobotu ve 22:20 na CNN Prima NEWS nebo na webových stránkách cnnprima.cz, kde mimo jiné najdete i archiv odvysílaných dílů.

Tagy: