Jihočeský šaman vydíral klienty černou magií. Některým měl hrozit smrtí

Tuvijský šaman (ilustrační snímek)

Pokračování případu léčitele Radka

Svérázný jihočeský léčitel Radek vyhrožoval nespokojeným klientům sesláním černé magie na jejich rodiny. Některým účastníkům seancí měli dokonce spolupracující ruští šamani vyhrožovat fyzickou likvidací. Po odvysílání reportáže CNN Prima NEWS o zvláštních praktikách samozvaného čaroděje a jeho gangu se přihlásili další poškození lidé.

Klientům měl léčitel Radek se svým týmem slibovat za pomoci burjatského šamanismu „zázračné uzdravení“. „Vyprávěl lidem, že mají syfilis. Pojmenovával to jako rodovou syfilis, co tady roznášel Zeus,“ uvedl jeden z účastníků rituálů.

ČTĚTE DÁLE: Z „neškodné“ virózy byl boj o život. Teď se 13letý Marek po amputacích podívá na finále Eura

Nespokojencům měl vyhrožovat sesláním černé magie. V některých případech vyhrožoval lidem i smrtí. „Měl tady nějaké spolupracovníky z Ruska. To měli být jako šamani,“ popsal fungování gangu další z oklamaných klientů. „Fungovali jako takový tým. Vydírali lidi a ti se jich báli,“ dodal.

K Rusku měl léčitel blízký vztah. I v současné době by se měl zdržovat na území Ruské federace.

Podle zjištění CNN Prima NEWS  léčitel Radek dříve spolupracoval se známým českým hercem a propagátorem meditačních cvičení Jaroslavem Duškem. O pochybných léčitelových metodách Dušek podle svých slov neměl tušení. „Mně nikdy nevyhrožoval. Já se k tomu vůbec nebudu vyjadřovat,“ uvedl herec.

Základem léčitelových „spirituálních sezení“ bylo rituální popíjení vodky a užívání tabáku. „Podmínkou léčby bylo přinést alkohol a cigarety,“ uvedl pro CNN Prima NEWS jeden z účastníků seancí. Poté byl rituálním způsobem obětován živý beran.

Pochybnými aktivitami léčitele Radka se zabývají jihočeští kriminalisté. „Skutečně mohu potvrdit, že vcelku mimořádný případ rozplétají kriminalisté z Českého Krumlova. Na Kaplicku měly probíhat tzv. šamanské rituály, kdy docházelo k týrání zvířat a také vydírání,“ upřesnil policejní mluvčí Jiří Matzner.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Pozor na prudce jedovatou rostlinu, která roste i v Česku. Expert poskytl několik rad

Tagy: