Gang, který ve Vídni znásilňoval 12letou dívku, je na svobodě. Jeden z cizinců už uprchl

Šok zažívají Rakušané z vývoje případu hromadného znásilnění pouze 12leté dívky ve Vídni. Policii se sice podařilo zadržet skupinu 17 mladíků, kteří ji měsíce terorizovali. Podezřelí jsou Rakušané s migrační minulostí, tři syrští žadatelé o azyl, Turci, Ital, Srb a Bulhar. Až na jednoho byli všichni propuštěni na svobodu. Jeden ze skupiny uprchl s rodiči a dvěma sourozenci zpět do Bulharska, píše web deníku Kronen Zeitung.

Když policie zadržela mladé lidi, k činu se přiznali jen částečně. Většinou tvrdili, že dívka se vším dobrovolně souhlasila, sex po nich chtěla a sama se vydávala za starší. Navíc jeden člen gangu nyní prchá z Rakouska, píše web 20min.ch.

ČTĚTE TAKÉ: Ostuda vysoce postaveného policisty. V Sokolově kradl v supermarketu, přistihla ho ochranka

Rodina se podle svých slov bojí pomsty a chce v Bulharsku začít „nový život“. Mladíkovi bylo v době činu 15 let. Do Rakouska přišel s rodiči a dvěma sourozenci před deseti lety. Navštěvoval základní školu, střední školu nedokončil. Ve svých 16 letech je nezaměstnaný a bez příjmu, píše web Kronen Zeitung.

Případ hromadného znásilnění španělské influencerky v Indii obletěl svět, více v reportáži:

Na policii tvrdil, že je nevinný. „Se vším souhlasila. Nikdy neřekla, že ji něco bolí,“ prohlásil. Jeho právník Manfred Arbacher-Stöger tvrdí, že jeho klient byl  „překvapený, že ho dívka po týdnech obvinila ze znásilnění.“ Sex byl podle právníka dobrovolný, dívka prý jeho klienta vyhledala sama.

Tento týden mladík se svou matkou a dvěma sourozenci uprchl zpět do Bulharska. To udělal i otec rodiny, který prodal byt a dal výpověď u tureckého pekaře, u něhož pracoval. „Rodiče věří v nevinu svého syna. Ale pohledy sousedů, strach z pomstychtivých útoků a stud jsou příliš velké. Chtějí si v Bulharsku vybudovat nový život,“ dodal advokát.

Prokuratura ve Vídni vyšetřuje případ, kdy 17 mladých lidí mělo několik měsíců sexuálně zneužívat 12letou dívku. Část z nich jsou stejně jako ona nezletilí. Agentura APA píše, že jeden je podezřelý ze znásilnění, dalších 16 ze závažného sexuálního zneužívání. Své počínání někdy natáčeli a dívku vydírali, že záběry zveřejní.

Deník Kronen Zeitung napsal, že se zneužíváním začal jako první kamarád dívky, kterého poznala začátkem loňského roku. Svým komplicům děvče přenechával, aby ji také zneužívali. Oběť se ze studu, že věc vyjde najevo, podvolovala a své matce se svěřila teprve velmi pozdě.

MOHLO VÁM UNIKNOUT: Znásilnění v Kunratickém lese

Tagy: