Ostuda vysoce postaveného policisty. V Sokolově kradl v supermarketu, přistihla ho ochranka

Policisté by brzy mohli nosit služební zbraň i v civilu (ilustrační foto).

Policista v Sokolově kradl v obchodě

Pořádnou ostudu si udělal vysoce postavený policista ze Sokolova. Ostraha supermarketu ho totiž měla přistihnout, když kradl. Nadřízený ho teď s největší pravděpodobností propustí, stejně jako se to stalo nedávno elitnímu kriminalistovi z Teplicka.

Na to, že policista nakupuje lidově řečeno „za pět prstů“, měla přijít ochranka sokolovského supermarketu, která na něj přivolala hlídku. Podrobnější informace ke krádeži policisté nezveřejnili, redakci CNN Prima NEWS se ale podařilo zjistit, že krást měl vysoce postavený důstojník.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Chtěl do vězení, aby si dal život do pořádku. Mladý Slovák brutálně pobodal kamaráda

Zboží, za které nezaplatil, měl pronášet přes samoobslužné pokladny. Podle informací CNN Prima NEWS pracuje jako zástupce vedoucího a u policie působí přes 27 let. Ukrást měl drobné zboží v celkové výši tří tisíc korun.

„Odbor vnitřní kontroly se opravdu zabýval oznámením, které se týkalo jednoho z policistů a krádeže v obchodním domě v Sokolově. Po provedeném šetření a zadokumentování byla věc předána ze strany odboru vnitřní kontroly následně služebnímu funkcionáři, který zahájil kázeňské řízení s tímto policistou,“ uvedl pro CNN Prima NEWS policejní mluvčí Jakub Kopřiva. Současně ho nadřízený postavil mimo službu.

Kradl i teplický kriminalista

Úřadovat v roli zloděje měl podle policie před nedávnem i elitní kriminalista na Teplicku. Do nákupního košíku si měl dávat i zboží, které nenaskenoval do aplikace v mobilu a u pokladny tak zaplatil méně, než by měl. „Služební funkcionář v kázeňském řízení pravomocně rozhodl o odnětí služební hodnosti. Tento policista byl propuštěn ze služebního poměru,“ řekl policejní mluvčí Kamil Marek.

Ani v tomto případě podle policie nepřesáhlo nakradené zboží deset tisíc korun, tedy hranici trestného činu. Podle expertů přesto nemohou být podobné kauzy tolerované. „Ať už se jedná o krádež v rovině přestupkové či v rovině trestného činu, všichni cítíme, že rovina etická a morální je určitě překročená. Je na místě, aby daný příslušník opustil bezpečnostní sbor,“ popsal emeritní předseda Unie bezpečnostních složek Zdeněk Drexler.

Vedle pořádné ostudy to pak dotyční policisté pocítí i ve svých peněženkách. Přijdou totiž nejen o odstupné, ale také o tučné výsluhy.

Tagy: