Odpuštění a návrat k manželovi. Gottová se stěhuje do Finska, kde ji čeká další léčba

Nejstarší dcera zesnulého zpěváka Karla Gotta Dominika se po roce v Česku, kde se chtěla natrvalo usadit, vrací zpět do Finska. Tam žila dvacet let. Oznámila i návrat k manželovi, s kterým ještě nedávno plánovala rozvod kvůli jeho excesům s jinými ženami a alkoholem. Prozradila to v rozhovoru pro ShowTime na CNN Prima NEWS.

Gottová uvedla, že hlavním důvodem, proč odlétá zpět do Finska, je manžel. „Přes všechna úskalí jsem mu odpustila, je moje životní láska. Poznala jsem ho, když mi bylo 27, to člověk jen tak nesmaže. Má teď dobré období a doufám, že ho bude mít dlouho,“ sdělila Gottová televizi CNN Prima NEWS.

Dalším důvodem jejího stěhování do nordické země je i pocit domova. „Jsem ve Finsku zvyklá, považuji ho za svůj domov. Taky jsem navyklá na jiné životní tempo, styl, výplaty a tak dále,“ připustila Gottová.

Momentálně balí kufry v Praze a zařizuje si byt v Helsinkách. Její muž Timo je v Mexiku, kde si vydělává jako muzikant. Do Finska se má ale vrátit na konci května. Mezitím si bude Gottová hledat práci. „Odeslala jsem přes e-mail žádosti na dva rekvalifikační security kurzy,“ uvedla dcera zesnulého zpěváka.

Gottová: V Česku bych musela jít ležet do nemocnice

Gottová se potýkala se závislostí na prášcích na spaní. Ideální léčbu jí podle ní nyní nastavili právě ve Finsku. „Budila jsem se se každé dvě hodiny, dala si prášek, spala hodinu. Pak jsem si zase vzala další. Věděla jsem, že takhle to dál nejde. Byla jsem neustále unavená, podrážděná, takže jsem vyhledala pomoc i tady v Praze. Lékař mi ale říkal, že léčba na dálku nejde, musela bych jít ležet do nemocnice,“ popsala Gottová.

Ve Finsku jí podle jejích slov stanovili ideální kombinaci antidepresiv, psychotik a léků na spaní. „Tím léčba nekončí. Budou mě neustále monitorovat. Musím pravidelně docházet na polikliniku, kde lékaři z moči kontrolují, co se v organismu nachází. Jestli v těle není něco, co mi nepředepsali,“ dodala Gottová.

Na Česko ale nezanevřela. Na podzim plánuje návštěvu, během níž by ráda uspořádala vzpomínkové akce na svého otce Karla Gotta.

Tagy: