Gottova dcera se bojí o maminčin život. I přes první dávku vakcíny bojuje s covidem

Maminka Dominiky Gottové, nejstarší dcery Karla Gotta, se nakazila koronavirem. Bývalá tanečnice Antonie Zacpalová dostala v polovině ledna první dávku očkování, tu druhou však kvůli nedostatku vakcín zatím neobdržela. V domově důchodů ve Vysočanech nyní bojuje o život.

„Maminku očkovali jen jednou. Poté mělo přijít druhé očkování, avšak kvůli nedostatku vakcíny na něj musela počkat. A takhle to dopadlo!“ popsala deníku Blesk Dominika Gottová, která prý mamince denně volá, tamní zdravotnický personál ji předává k telefonu.

Zacpalová má kvůli nemoci silné horečky, zatím se ale léčí v domově důchodců, ve kterém bydlí. Kde se mohla nakazit, Gottová neví, avšak je si jistá, že od ní to nebylo. „Ještě před pár dny u mě maminka byla a já jsem měla negativní test. Dělali mi ho v nemocnici kvůli velkému kašli,“ uvedla pro deník.

Gottová se teď bojí nejhoršího. „Modlím se, aby to přežila. Není to tak dlouho, co odešel tatínek. Jestli odejde i maminka, tak to nezvládnu, byla bych úplně sama,“ dodala. Zpěvák Karel Gott zemřel 1. října 2019.

„Nejraději vzpomínám na ty doby, kdy byl ještě zdráv, scházeli jsme se u dobrého jídla a pití a on mi vyprávěl své oblíbené židovské vtipy. I když už tu není, v našich srdcích je pořád a do smrti také bude. Vzpomínám na něj každý den,“ svěřila se v dřívějším rozhovoru CNN Prima NEWS Dominika.

Zavzpomínala i na dětství, které trávila více právě se svou maminkou než s otcem. „On byl pracovně velmi zaneprázdněný, spíše jsme ho vídaly v televizi. Já jsem to moc neřešila, prostě to tak bylo. Nebyl tím mazlícím se tatínkem. Jednou za čas k nám přišel, pozdravil mě dospěláckým podáním ruky a pusou. Ale přinesl vždycky nějaký krásný dárek,“ doplnila.

Tagy: