Hádka o poštu: Chodím si tam ověřovat podpis, dušoval se Okamura. Nevěřím, reagoval Bartoš

Chodí vrcholní politici na poštu? V Partii Terezie Tománkové se o tom pohádali v souvislosti s rušením poboček České pošty vicepremiér Ivan Bartoš (Piráti) a předseda SPD Tomio Okamura, který tvrdí, že si na poštu chodí ověřovat podpisy. Bartoš mu však nevěří, že jako předseda sněmovní strany nemá zřízený elektronický podpis.

„Připadá mi, že pan ministr Bartoš na poštu asi moc nechodí. Víte, jaké tam jsou fronty? Chodím tam pravidelně ověřovat podpisy. Tím, že zrušíte pobočky, dostupnost zhoršíte,“ uvedl Okamura.

ČTĚTE TAKÉ: REPORTÁŽ z Ostravy: Na zrušených pobočkách to vře. Pošťáci jsou v šoku a zákazníci láteří

„Nechce se mi věřit, že šéf sněmovní strany nemá elektronický podpis anebo nepoužívá datovou schránku. Nevěřím, že si chodíte ověřovat podpis na poštu. Ukážu vám elektronický podpis, zařiďte si ho,“ reagoval Bartoš. „A senioři mají datové schránky?“ reagoval předseda SPD.

„Rád bych ještě zdůraznil, že problém České pošty je, že je tam mnoho vedoucích pozic s nadstandardními platy,“ uvedl Okamura.

Bartoš nastínil, jak by měla reforma pošty proběhnout. „Podle mě je zásadní, aby Česká pošta plnila své povinnosti a zároveň, aby v rámci transformace došlo k ozdravení pošty,“ řekl vicepremiér.

Okamura je však proti rušení poboček. „A teď rušení poštovních poboček dejme do kontrastu s tím, že jste více než 50 miliard korun dali na Ukrajince a Ukrajinu a nemáte ani přes jednu miliardu na zajištění základních služeb pro občany. A mohl bych pokračovat dál. Kdyby to nevedli neschopní politici od Hamáčka po Rakušana, který nikdy větší firmu nevedl,“ řekl.

Tagy:
Česká pošta Ostrava Ukrajina Tomio Okamura Terezie Tománková Ivan Bartoš Česká pirátská strana Svoboda a přímá demokracie Datová schránka elektronický podpis