Hádka političek o jídlo ve školce v pytli na odpadky: Padlo i přirovnání k Černobylu

Starostka Prahy 5 a poslankyně Renáta Zajíčková (ODS) a zastupitelka hlavního města a MČ Prahy 5 Eva Horáková (Piráti) se pohádaly ve vysílání CNN Prima NEWS.

K ostré hádce kvůli přenášení uvařeného jídla v pytlích na odpadky v jedné pražské mateřské škole došlo v pořadu 360° na CNN Prima NEWS. Starostka Prahy 5 a poslankyně Renáta Zajíčková (ODS) a zastupitelka hlavního města a MČ Prahy 5 Eva Horáková (Piráti) se okřikovaly zejména kvůli tomu, kdo mohl situaci zabránit. Zaznělo ale i přirovnání k Černobylu.

Kauza se táhne už několik měsíců, přesto stále není jasné, kdy se odehrály klíčové momenty. „V listopadu 2021 k nápravě nedocházelo, takže se vyslovili i rodiče dětí. Zprávy, které mám, jasně ukazují, že v březnu problém pořád trval. Paní starostka dostala v květnu dopis,“ líčila Horáková.

„Paní ředitelka udělala hned opatření. 3. listopadu vše řešila, o den později dala vytýkací dopis kuchařce a snížila jí ohodnocení. Dokonce informovala stěžovatele – rodiče, který to přijal,“ oponovala Zajíčková.

Došlo i na debatu, zda mohlo být jídlo v pytli nebezpečné. „Říkáte, že nebyla prokázána zdravotní závadnost, ale to na začátku ani v Černobylu,“ vpálila Horáková starostce.

Na celou debatu se můžete podívat v úvodním videu.

Tagy: