Jídlo pro děti v pytlích na odpadky. Kdo to obhajuje, je prase, kritizuje muž pražskou školku

Kuchařka ve školce na Praze 5 měla jídlo dětem podávat v pytlích na odpadky.

Školka podávala obědy v pytli na odpadky

Skandál ve školce v Praze 5 má pokračování. Kuchařka přenášela uvařené jídlo pro předškoláky v pytlích na odpadky. Fotografie a videa pobouřily rodiče. Někteří žádají odstoupení ředitelky a kuchařky – to se ale nekoná. Za vedení mateřské školy se v pondělí postavila na mimořádné tiskové konferenci starostka městské části.

Video se objevilo na sociálních sítích. Má se jednat o oběd pro děti z mateřské školy na pražském Smíchově. „V naší mateřské škole došlo k pochybení ve školní jídelně, šlo o selhání jedné osoby, tedy paní kuchařky, kdy použila na výdej potravin mikroten, jednalo se o černé HDPE sáčky, které nejsou určené k výdeji potravin,“ uvedla ředitelka školky Zuzana Legnerová.

Stížnostem rodičů se věnovala i starostka městské části Praha 5 společně se školským výborem. „Samozřejmě jsem byla hned v prvopočátku velmi znepokojená, protože obvinění, která přišla od stěžovatele, byla velmi, velmi závažná,“ podotkla starostka Renáta Zajíčková (ODS).

V listopadu minulého roku měla být ředitelka na chování kuchařky upozorněna od jedné z učitelek. Okamžitě měla reagovat a vydat zákaz používání těchto sáčků. Následně byly nakoupeny další nerezové nádoby a žena dostala vytýkací dopis. Zmiňovanou učitelku se redakce CNN Prima NEWS snažila kontaktovat, ale hovořit s námi nechtěla. Pro redakci CNN Prima NEWS se vyjádřil prostřednictvím telefonátu její manžel a otec dětí, které navštěvují stejnou školku.

Otec dětí: Je to nehorázné svinstvo

„Dal jsem podnět na úřady, to znamená na hygienu, na OSPOD, protože v tom vidím týrání dětí. Rozumný člověk by měl udělat všechno pro to, aby se našlo co nejvíc odvážných lidí, kteří budou bránit cizí malé děti proti takovému svinstvu a zlu. Kdo obhajuje takovou věc, je neuvěřitelný prase,“ vzkázal muž.

„Nepopírám, že se stala chyba, že došlo k pochybení na našem pracovišti, ale je to pochybení už tři čtvrtě roku staré. Byla přijata opatření, hygienická stanice při kontrolách nezjistila, že by při výdeji stravy docházelo k nějakému překročení legislativy,“ hájila se ředitelka. Starostka městské části Prahy 5 tak nechala sestavit komisi, která má dění v mateřské škole od 1. ledna 2020 do 28. srpna 2022 řádně prozkoumat.

Tagy:
jídlo šetření odpad kuchařka hygiena starostka děti Smíchov Praha mateřská škola ředitelka Krajská hygienická stanice Renáta Zajíčková pytel Orgán sociálně-právní ochrany dětí