Hádka v 360°: Populistické nesmyslné řeči, platím i u praktika, hájil marže zubařů Šmucler

Roman Šmucler

360° 9.8.2023

Poslouchám úplné nesmysly. Kolegové by se neměli vyjadřovat k věcem, o nichž nic nevědí. Tak v pořadu 360° na CNN Prima NEWS reagoval na kritiku zubařů ze strany šéfa České lékařské komory Milana Kubka a viceprezidenta Svazu pacientů ČR Vladimíra Drymla prezident České stomatologické komory Roman Šmucler. Na slova o vysokých maržích zubařů reagoval tím, že sám platí i za praktického lékaře či očaře, a tak by si „kolegové měli nechat populistický nesmyslný řeči“. A došlo i na osobnější útoky.

Šmucler zostra reagoval na Kubkovy výroky, že všichni mají sice nárok na bezplatné zubní ošetření na základě svého pojištění, ale reálně prostě nelze sehnat zubaře, který by byl ochotný pracovat na pojišťovnu. „Poslouchám úplné nesmysly. Poprosím kolegy, aby se nevyjadřovali k věcem, o nichž ani jeden vůbec nic neví,“ nenechal si kritiku líbit Šmucler.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Experti: Černý scénář zdravotnictví? Bezzubá populace a pacienti umírající před nemocnicemi

Tyto praktiky nazval Kubek „stomatologickou stezkou“, kterou nechce jít. „Že budeme vypovídat smlouvy s pojišťovnami a budeme lidi kasírovat za to, na co mají nárok,“ mínil prezident České lékařské komory. Podobnou kritiku schytal Šmucer i ze strany Drymla.

„Stomatologická stezka? Nepamatuji si, kdy bych já nebo moje rodina za poslední roky absolvovali jediné ošetření bez protekce nebo úplatku, bez toho, abychom si to zaplatili. Platím praktiky, očaře. Tyhle populistický a nesmyslný řeči, že platím jen u stomatologa... buďte tak laskaví a nechte si je,“ vzkázal šéf České stomatologické komory Roman Šmucler.

Následně přešel do osobnějších útoků. „Až přestanete platit 150 tisíc v obálce za koleno a podobné věci, tak se otírejte o stomatology, že se platí dva tisíce za výplně. Když nám vrátíte 40 miliard, které se poslaly do nemocnic, tak budu panu kolegovi Kubkovi hrozně vděčný. Když svým lidem řekne, aby se 40 miliard vrátilo do stomatologie a bude tak na bílé plomby. Pojďme si přestat dělat ze stomatologů fackovací panáky,“ prohlásil.

Jak podle Drymla pacienti reagují na ceny zákroků u stomatologů? A jak Kubek reagoval na slova o „jeho 40 miliardách“? Nejen to se dozvíte ve výše přiloženém videu.

Tagy: