Nacher se omluvil za výrok spojený s Ukrajinou. Nevhodné, napsal na sítích

Poslanec Patrik Nacher (nestr. za ANO) v Partii Terezie Tománkové

Hlaváček se vzdal mandátu europoslance

Poslanec Patrik Nacher (ANO) se omluvil za svůj komentář na sociální síti X směrem k jednomu z uživatelů, který mu napsal, ať „zahajluje“. „To musíte na Ukrajinu,“ odpověděl politik. Svou reakci po pěti minutách od uveřejnění smazal. V omluvě poslanec napsal, že jeho slova byla nevhodná. Redakci CNN Prima NEWS Nacher zdůraznil, že ho naštvala zpráva o hajlování, přičemž hned několik jeho příbuzných zemřelo za druhé světové války ve vyhlazovacím táboře.

Na komentář z 8. července upozornil po zhruba týdnu člen TOP 09 Marek Gajoš. Nacher tehdy hodnotil výsledek francouzských voleb i některá kontroverzní prohlášení tamní krajní levice. „Zahajluj,“ reagoval jeden z uživatelů na Nacherova slova. „To musíte na Ukrajinu,“ odpověděl člen ANO, což vyvolalo ostrou kritiku.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Hlaváček z ANO se vzdal mandátu europoslance. Neumožní mi to závažné důvody, vysvětluje

„Poslanec za ANO. Rusko, pro tebe všecko,“ prohlásil Marek Gajoš. Ke kritice se připojil také starosta obce Tetín Matěj Hlavatý (STAN): „Hele, Patriku, to myslíte vážně? Tohle je celkem nové dno, které jste prolomil.“

Nacherův komentář s Ukrajinou již na síti X není viditelný. Opoziční poslanec jej smazal asi pět minut po uveřejnění. A jak reagoval na kritiku starosty Hlavatého? „Napsal (jsem to) a za pár minut vymazal. Že to někdo vytáhne po několika dnech,“ podivoval se.

Redakce CNN Prima NEWS dala Nacherovi prostor k vyjádření. „Žádný tweet není. Byla to reakce na to, abych zahajloval, což mi přijde přes čáru,“ reagoval politik s tím, že hned několik jeho příbuzných zemřelo za druhé světové války ve vyhlazovacím táboře. Na další dotaz, jak Ukrajina souvisí s hajlováním, odpověděl následovně: „Jak souvisím já s hajlováním?“

Nacher se později veřejně omluvil. Svou reakci označil jako „nevhodnou“. „Chtěl jsem, aby má odpověď byla stejně trapná jako tweet, na který jsem reagoval a který mě nesmyslně vyzýval k hajlování,“ uvedl na sociální síti X. Příspěvek dle svých slov smazal proto, že si uvědomil, že jednal nepatřičně.

MOHLI JSTE PŘEHLÉDNOUT: Ovlivní útok na Trumpa českou politiku? Michopulos nastínil scénáře, nebezpečí ale odmítl

Tagy: