Sledujte ZÁZNAM: Hamáček by o týden protáhl zákaz cestování mezi okresy

Jan Hamáček

Tisková konference ČSSD o úpravě nařízení (zdroj: CNN Prima NEWS)

Sociální demokraté měli v pondělí od 13 hodin tradiční tiskovou konferenci k aktuální politické situaci. Minulý týden šéf ČSSD a ministr vnitra Jan Hamáček prohlásil, že epidemie koronaviru zpomaluje, ale vyhráno není. Jak hodnotí situaci nyní a můžeme se těšit na rozvolnění? To sledujte přímo v tomto článku.

„Naplňují se očekávání, epidemie zpomaluje, ale samozřejmě vyhráno není,“ řekl minulé pondělí na tiskové konferenci Hamáček. Jak situaci hodnotí po týdnu?

Hamáček by mohl také reagovat na průzkum agentury Kantar pro ČT. Z něj vyplynulo, že s politickou situací v Česku je spokojeno pouze 11 procent obyvatel. Téměř polovina Čechů hodnotí politickou situaci za velmi špatnou.

Vloni v březnu, tedy na začátku koronovarivové epidemie, přitom byla spokojenost s politickou situací u 61 procent respondentů.

Propad spokojenosti se odráží i na preferencích vládních stran. Hnutí ANO by podle průzkumu získalo ve volbách pouze 22 procent a skončilo by druhé. Piráti a STAN by měli podle Kantaru 34 procent. ČSSD by se do Sněmovny vůbec nedostala, už od září se v průzkumech Kantaru pohybuje kolem čtyř procent.

Tagy: