Harry bez titulu? Královská rodina ho nechala v tichosti odstranit, u Meghan zmizel před lety

Z oficiálních webových stránek britské královské rodiny byl u medailonku prince Harryho odstraněn titul „Jeho královská Výsost“, upozorňují zahraniční média. U vévodkyně Meghan oslovení zmizelo již před třemi roky a to poté, co se s princem rozhodli opustit královské povinnosti a přestěhovat do Los Angeles.

Buckinghamský palác po aktualizaci stránek v tichosti odstranil z profilu prince Harryho oslovení „Jeho královská Výsost“, které se používá v monarchiích a panovnických rodech. Stalo se tak poté, co britský web Express minulý týden v pátek upozornil na to, že na stránkách královské rodiny se ve zmínkách o princi Harrym toto oslovení stále používá.

ČTĚTE TAKÉ: Maskující se Harry a Meghan překvapili. Dvouletou dceru vzali do veřejného průvodu

Označení bylo nahrazeno pojmem „vévoda ze Sussexu“. Podle podmínek, které byly stanovené po odchodu Harryho a Meghan do Los Angeles, nesmí ani jeden z nich oslovení používat, ačkoli jim bylo dovoleno si ho ponechat. „Vévoda a vévodkyně ze Sussexu nebudou nadále používat titul HRH (Jeho/Její královská Výsost, pozn. red.), protože již nejsou pracujícími členy královské rodiny,“ uvedl v prohlášení Buckinghamský palác 18. února 2020, připomíná Daily Mail.

Zatímco Meghanino oslovení „Její královská Výsost“ z portálu zmizelo ihned po odloučení královského páru, princovo tam ještě do minulého týdne bylo. Zdaleka to není ale jediná chyba, která se objevuje na stránkách královské rodiny.

Jak zahraniční web Express zdůraznil, královna Alžběta byla stále označována jako současný monarcha, král Karel III. byl nazýván jako „princ z Walesu“ a královna Camilla byla stále jmenována  „vévodkyní z Cornwallu“.

Na to Buckinghamský palác reagoval. „Web královské rodiny obsahuje více než pět tisíc stran informací o životě královské rodiny. Po smrti královny Alžběty II. byl obsah pravidelně revidován a aktualizován. Dokud nebude proces aktualizací dokončen, mohou se na stránkách objevovat zastaralé informace,“ píše se v prohlášení královské rodiny.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Irsko se loučí se Sinéad O'Connorovou, vyprovodily ji tisíce lidí

Tagy: