Meghan Harryho změnila. Musíme ho zachránit, je emočně zneužíván, tvrdí komentátorka

Princ Harry žije ve vztahu, kde je emočně zneužíván, a může za to jeho manželka Meghan. Tvrdí to americká kontroverzní komentátorka a politická aktivistka Candace Owensová. Uvedla to po dalším rozhovoru Harryho s Oprah Winfreyovou, ve kterém se mimo jiné rozpovídal o psychických problémech.

„Nedokážu dostatečně popsat to, že se princ Harry nachází ve vztahu, kde je emočně zneužíván. Meghan si ho upravila tak, aby věřil, že ona je převtělením jeho matky – pouze s tím rozdílem, že tentokrát ji může zachránit. Je to tak znepokojující sledovat. Prosím, přestaňte na něj mířit kamerami,“ napsala Owensová na Twitteru.

„Je úplně izolovaný od své rodiny a země a věří, že to tak musí být, aby zachránil svou matku před opětovným zabitím. To jsou klasické známky emočního zneužívání a freudovského protipřenosu. Oprah teď musí skutečně přestat. Harry musí být zachráněn od Meghan,“ dodala v dalším příspěvku na sociální síti.

Proti jejím komentářům se následně zvedla vlna nevole, píše web The Sun. Někteří komentující psali, že „znepokojující je sledovat její (Owensové) obsesi Meghan“. Jiní komentátorku vinili ze žárlivosti.

Chceme prolomit cyklus, řekl Harry

Princ Harry v rozhovoru, který byl součástí několikadílného dokumentu Mé já, které nevidíš (The Me You Can’t See, pozn. red.), na němž se podílí i s Oprah Winfreyovou, obvinil svou rodinu z „úplného zanedbání“ jeho duševního zdraví. Tvrdil také, že kvůli svému otci princi Charlesovi trpěl.

„Když jsem byl menší, táta mně i Williamovi říkával: ,No, takové to bylo pro mě, takže takové to bude i pro vás.‘ Ale to nedává smysl. Jen proto, že jsi trpěl, nemusí trpět i tvoje děti. Právě naopak. Pokud jsi trpěl, dělej všechno pro to, abys ze všech negativních zkušeností udělal pro své děti ty dobré,“ uvedl princ Harry.

„Rozhodli jsme se dát naše duševní zdraví na první místo. Takže to děláme. A taky to budeme dělat dál. Není tohle celé náhodou o tom prolomit ten cyklus? Není to náhodou celé o tom zabránit historii, aby se opakovala? Že všechna bolest a utrpení, které se ti přihodily, už nemusíš předávat dál,“ dodal vévoda ze Sussexu.

Rozpovídal se i o svých psychických problémech a traumatech, která ho doháněla po smrti matky, princezny Diany. Šestatřicetiletý člen královské rodiny se také v prvním díle několikrát opřel do dalších svých příbuzných. Dokonce přiznal, že v minulosti pil a užíval drogy, aby unikl úzkostem.

V dokumentu dále odhalil, že čtyři nebo pět let docházel na terapii. Mluvil také o ženě Meghan a jejích psychických problémech. „Meghan se rozhodla, že se mi svěří se svými sebevražednými myšlenkami a způsoby, kterými se chystala svůj život ukončit. Nejděsivější pro ni bylo to, jak jasné měla myšlenky,“ sdělil vévoda ze Sussexu.

Owensová: Obavy z barvy pleti jsou normální ve všech rodinách

Komentátorka Owensová se již dříve vyjádřila také ke zpovědi vévodkyně ze Sussexu, která během březnového rozhovoru s Oprah Winfreyovou uvedla, že královská rodina měla obavy z toho, jak tmavou bude mít syn vévody a vévodkyně ze Sussexu Archie pleť.

Owensová na to reagovala s tím, že podobné hlasité úvahy o tom, jak tmavé bude mít dítě pleť, jsou v jakékoliv rodině normální. „Ptaly se na to nejen mé sestry, které jsou černošky a tmavší než já, ale také můj manžel i já, když jsme rozjímali nad tím, jak bude náš krásný chlapeček vypadat,“ upřesnila.

„Takže poslouchat Meghan Markleovou, jak formuluje otázky o barvě pleti jejího syna  – jakkoliv nevinně to zamýšlela – jako rasistické spíš než jako neškodnou imaginaci, ježí se mi chlupy na kůži,“ dodala politická aktivistka.

Tagy: